1999: Ford Focus - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
1999: Ford Focus
Focus-programmet er noe av det mest spennende Ford har gjort. På tross av at de har brent seg på radikal styling før (Sierra) ble C99-prosjektet, som det het da det startet i 1993, definert som en oppsiktsvekkende bil. På tross av at de visste at den Golfen Focus skulle konkurrere med bare var en da forsiktig designmessig utvikling, og at den nye Astra ville bli svært konservativ.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif
Designsjef Claude Lobo, mannen bak ”New Edge Design”, overtok ansvaret for C170 som prosjektet ble omdøpt til da ”Ford 2000”-revolusjonen festet grepet. Resultatet ble en bil med helt klart egen stil, som ble applaudert av Årets Bil juryen, sammen med bilens andre egenskaper.

Da Fords nye designgeneral, J.C. Mays tok makten for litt over et år siden forsvant Claude Lobo ut til venstre. Vi må nok dessverre vente en adskillig forsiktigere design når Focus II kommer. Verd å minnes er for øvrig en meget tidligere Focus – en konseptbil på Ford Escort Cosworth RS, en nydelig liten åpen to-seter, presentert av Ghia i Torino i 1992.

Stort bilde av Ford Focus

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: