1997: Renault Scenic - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
1997: Renault Scenic
Dette var en morsom Årets Bil. Selvfølgelig i stor grad fordi den introduserte noe helt nytt. En personbil med sterke trekk fra den praktiske delen av amerikanske vans. Scenic har satt i gang en skokk av imitatorer, og det er vel det beste kompliment en nyskapning kan få.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif
Men det vi synes er spesielt gøy med denne bilen er at den stammer fra et konsept-prosjekt der designteamet nesten utelukkende besto av kvinner. Utgangspunktet var en liten bok skrevet av to designere i farge- og trim-avdelingene, Bénédicte de Sainte-Mairie og Sophie Milenovich som beskrev en drømmebil.

Den ble vist som konsept i Frankfurt 1991, bygget av Coggiola i Torino, og helt ulik den senere Årets Bil Scenic’en, basert på Megane. Men mye av det vi fant i Anne Asensio’s produksjons-Scenic hadde vi allerede sett i hennes konsept Scenic som hun tegnet da hun var 29 år.

Tidligere i år ble dette hyper-talentet kjøpt av Generalen og brakt til Detroit der hun enten blir spist opp, eller setter et helt nytt preg på GMs amerikansk biler. Skal du svare riktig på 64.000 kroners spørsmålet så vit at Scenic-navnet ikke har noe med utsikt eller utsikten å gjøre, du finner navnet i initialene til det prosjektet som Benny og Sophie opprinnelig beskrev i den lille boken sin, Safety Consept Embodied in a New Innovative Car. Hvor ellers enn hos Bilnorge ville du fått greie på dette?

Stort bilde av Renault Scenic

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: