Safari: Petter Solberg ute - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Safari: Petter Solberg ute
Petter Solberg måtte dessverre bryte Safari Rally etter å ha mistet et hjul på søndagens første etappe. Før det lå den dyktige nordmannen helt oppe på 3. plass i sammendraget og hadde vunnet 3 spesialetapper.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Petter skulle altså lide den samme skjebne som sine to teamkolleger Richard Burns og Toshihiro Arai som begge måtte parkere sine Subaruer med tekniske problemer. Allerede før start på dagens etapper klagde Petter på en ulyd i bilen, og 35 km før slutt på den 117 km lange etappen løsnet høyre forhjul.

Teamet forsøkte å reparere skaden uten å lykkes. Deretter prøvde de å fortsette, blant annet ved å plassere kartleser Phil Mills i bagasjerommet for å skape ballanse i bilen, men Subarus teamsjef David Lapworth anså dette som for farlig og ga Petter beskjed om å bryte.

Gjorde sitt beste
”Det var en virkelig tøff etappe, og vi hadde uflaks” sa Petter da bruddet var en kjensgjerning. På veien fra service hørte vi en ulyd fra hjulopphenget som ble verre og verre. 60 km inn på etappen løsnet så hjulet. Vi gjorde vårt beste for å komme til mål, men teamet bestemte det var best at vi stoppet.”

Men på tross av bruddet er Petter godt fornøyd med sin innsats i årets Safari: ”Vi har hatt noen problemer underveis, men hver gang anledningen bød seg var vi raske. Vi vant noen etapper og har hatt en fin rytme. Men det skulle ikke bli vårt rally denne gangen. Jeg gleder meg til Finland nå, finnene bør passe seg,” avslutter en optimistisk Solberg.

Helikopter-problemer
Det var også annen dramatikk før start på dagens etapper grunnet dårlig vær i Kenya. På forhånd var teamene enige med løpsledelsen om at dersom helikoptrene som kjører foran hver bil var forhindret fra å fly, så skulle etappen kanselleres. Det var ingen værproblemer i området rundt dagens første etappe, men maskinene til Subaru og Skoda klarte ikke å lette fra sine baser.

I all hast fikk Subaru chartret et annet helikopter for Petter Solberg, men Skodas førere måtte starte uten hjelp fra luften. Petter tok da Skoda i forsvar og mente det var urettferdig at disse ikke hadde helikopter til å hjelpe seg, men han fikk da klar beskjed av sin teamsjef om å konsentrere seg om kjøringen i stedet for å diskutere politikk.

Dobbelt finsk
Dagens første etappe, SS-10, ble vunnet av Tommi Mäkinen foran Harri Rovenperä og Francois Delecour. Den andre etappen ble kansellert grunnet morgenens helikopterproblemer som forsinket rallyet, og dagens 3. etappe ble vunnet av Delecour foran Mäkinen og Armin Schwartz.

Når bare en etappe gjenstår har Tommi Mäkinen (Mitsubishi) en ledelse på drøye 8 minutter på sin landsmann Harri Rovenperä (Peugeot) og ytterligere 10 minutter på Skoda-fører Armin Schwartz som har overtatt Petters tredjeplass i sammendraget. Francois Delecour (Ford) jager Skoda-føreren, og før start på løpets aller siste etappe har han snaue tre minutter å ta igjen. Følg vår link for komplette resultater.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: