Smart : Smart Crossblade klargjøres - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Smart Crossblade klargjøres
I fjor viste Smart konseptbilen Crossblade i Geneve. I år tar de den med tilbake dit - som produksjonsklar modell. Men vil du sikre deg en må du være rask på labben, for produksjonen blir så begrenset at samlere nok kommer til å gå mann av huse.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Maks produksjonstall blir nemlig bare 2.000 i løpet av de nærmeste årene, hver av dem nummerert fortløpende. Crossblade er åpen i ordets rette forstand, for den har verken tak, dører eller frontrute. Bare en liten vindavviser sørger for at du fortsatt klarer å puste når du nærmer deg toppfarten som er elektronisk sperret på 135 km/t.

Interiøret er dominert av knallrøde plastseter og skinnkledd gearknott og ratt i sort. Solide veltebøyler sørger for at bilen er tilnærmet like sikker som en Smart Cabrio, noe som understøttes av full-size kollisjonsputer og beltestrammere.

Motoren er en Suprex turbo som yter 70hk og har et maks dreiemoment på 100Nm. Sikkert nok til å ha det moro i noe som mest av alt minner om en motorsykkel på fire hjul.

”Crossblade klarer seg godt uten beskyttelse mot vind og vær,” sier designsjef Helmut Wawra, ”for dette er en bil med fokus på blå himmel og godt humør.”

De første bilene er leveringsklare på sommeren og Europas Smart-forhandlere tar imot ordrer og depositum fra neste måned. 21.000 euro pluss avgifter blir prisen på moroa, og den er lik over hele Europa. Med den begrensede produksjonen blir kanskje annenhånds verdien enda høyere?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: