Skoda Octavia: Octavia RS: Glem fordommene - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Octavia RS: Glem fordommene
NETTKJØRT: Dersom du fortsatt går med gamle fordommer om øst-europeiske biler er det på tide å endre oppfatning. Skoda Octavia RS er en fullblods familieracer til en overkommelig pris.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Da vi skulle til Anderstorp for å prøvekjøre Formel 1 bil forleden ønsket vi å kjøre sportslig også til banen. Valget falt på Skoda Octavia RS, en tsjekker som skiller seg ut i et prisleie hvor de fleste konkurrentene er fornuftige familiebiler med et visst komfort- og luksus-nivå. Det har RS’en også, i tillegg til sportslige egenskaper.

Eksemplaret vi kjørte var knallrød, en farge som fremhever de sportslige detaljene. En lav frontspoiler, sideskjørt, en diskret hekkspoiler og RS-emblemene som er plassert strategisk både eksteriørt og interiørt viser at dette er en bil noe utenom det vanlige. Bak 17-tommers alufelgene ser du de grønnlakkerte bremsekaliperne og bakerst danner et forkrommet, ovalt eksosrør prikken over i-en.

Interiøret følger opp inntrykket med sportsseter i lær/stoff og pedaler i rustfritt stål. Helautomatisk klimaanlegg sørget for behagelig temperatur en stekende august-dag. Fra stereoanleggets 8 høyttalere koste vi oss med god musikk, CD-skifter er nemlig en del av den rikholdige utstyrslisten på RS-modellen.

Trekkvillig motor
Men det som imponerte oss mest var likevel den trekkvillige motoren. 180 hester og et maks dreiemoment på 235 Newtonmeter i hele området mellom 1.950 og 5.000 omdreininger gjør det enkelt å foreta hurtige forbikjøringer uten å mase med gearspaken i tide og utide. 0 til 100 klarer Octavia RS på 7,9 sekunder. Toppfarten på 230 km/t fikk vi ikke testet ut, men da vi kjørte et par runder på den lukkede banen på Anderstorp koste vi oss over responsen når vi ga på litt ekstra på langsida.

Trenger du fornuftige argumenter for å velge RS kan vi jo ta med at den har plass til fem i tillegg til et voksent bagasjerom på hele 528 liter. Trenger du enda mer plass økes volumet til 1.328 liter når du legger ned baksetet.

Prisen på den sportslige Skodaen er kr 333.600, og da er alt utstyr inkludert. Sammenlign med sportslige utgaver av andre merker og se hva du får for den summen. Og ta gjerne en prøvetur for å teste ut fordommene dine.

Da redaktør Aalbergsjø omtalte Octavia RS i desember-utgaven av Bil, konkluderte han: ”Med en prislapp så vidt over 330.000 får du mye kjøreglede for pengene – og til den prisen gjør det vel ikke noe at naboen snur seg to ganger etter RSen din heller?!”

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: