Cadillac : Cadillac på øverste hylle - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Cadillac på øverste hylle
Vi har nylig hilst på nye Rolls-Royce Phantom. Bentley Continental GT og Maybach er på gang. Og da må selvsagt også amerikanerne vise hva en skikkelig luksussedan er. Her kommer Cadillac med sitt innspill.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
”Sixteen er en moderne utgave av alt som gjorde Cadillac til det ypperste luksusmerket, og det er en posisjon vi akter å ta tilbake,” sa visepresident Bob Lutz ved presentasjonen av konseptet. ”Det er en påminnelse om vår storhetstid så vel som en demonstrasjon av hva vi kan gjøre. Cadillacs tradisjon er rik, men i løpet av de neste få årene skal vi introdusere biler som er minst like dynamiske og vakre som de gamle storheter. Og Sixteen er en budbringer om den nye æra.”

Tusen hester
Det lange panseret drar tankene tilbake i tid, og for å understreke det nostalgiske er panseret hengslet på langs i sentrum slik at det åpnes i to deler, motordrevet. Navnet Sixteen henspiller til bilens motor, en V16 med 1000 hestekrefter. Og det var nettopp de kraftige 16-sylindrede motorene som skapte grunnlag for merkets popularitet i tredveårene. 13,6 liter er volumet på energikilden som har et dreiemoment på formidable 1355 Newtonmeter og som er koblet til en firetrinns automatkasse.

Ellers er det mye stolt håndverkstradisjon kombinert med moderne bruk av lette metaller som er basis for Sixteen. Den har et enormt langt panser og en akselavstand (3,55m) som mangler sidestykke. Hjulbuene er konstruert for å gi plass til solide 24-tommers felger med bred gummi. Bilen har glasstak og B-stolpen som normalt sitter mellom for- og bakdører er fraværende. Totalt har Sixteen en lengde på hele 5,67 meter mens bredden er 2,02 og høyden 1,39. Anslått vekt er nærmere 2,3 tonn.

Bvlgari
Interiøret benytter kun det ypperste av materialer og detaljer. For eksempel sitter det en eksklusiv Bvlgari klokke sentralt på dashbordet mens gulvet er belagt med håndvevde silketepper.

Trenger vi å nevne at bilen er spekket med moderne hjelpemidler som hjelper deg å finne frem og som sørger for underholdning for de i baksetet under korte eller lange turer. Kanskje vi får se noe som ligner Sixteen en vakker dag.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: