Toyota Avensis: Med Avensis på tur, slett ikke sur - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Med Avensis på tur, slett ikke sur
LANSERING: Nye Toyota Avensis prøvekjøres i disse dager av biljournalister i Spania. Bils Trygve Bæra er en av de utvalgte som deltar i prøvekjøringen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
I april er Avensis på plass hos de norske Toyota-forhandlerne som allerede har startet forhåndssalget av modellen. Med et salgsmål på 3000 biler i 2003 har Toyota som målsetning å bli størst i Norge også i dette segmentet. Til sammenligning kan vi nevne at VW har et mål på 3150 Passat for hele 2003 mens Fords mål for Mondeo i følge MotorBransjen er på 2900 biler.

Toyota Norge regner med at stasjonsvognen vil stå for 70% av salget mens sedanen vil utgjøre 25%. Dermed blir det bare 5% tilbake til den tredje varianten, 5-dørs kombikupé. Fire forskjellige motorer er aktuelle fra april, bensinvarianter på 1,6 liter/110hk, 1,8 liter/129hk og 2,0 liter/147hk. I tillegg lanseres en D-4D dieselvariant på 2,0 liter/116hk. Av disse regner Toyota med å selge mest av 1,8-literen med 1,6-literen på en klar andreplass.

Trygve Bæras første inntrykk er at nye Avensis oppfører seg eksemplarisk på veien og at den virker svært godt sammenskrudd og har et presist gearskift. Han har ikke fått kjørt utgaven med 1,6-liters motor, men sier at forskjellen mellom de to øvrige bensinmotorene føles liten selv om 2-literen har et noe bedre dreiemoment. Mer om hans inntrykk kan du lese i april-utgaven av Bil.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: