Chitty Chitty Bang Bang - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Chitty Chitty Bang Bang
For oss rendyrkere av Den Hellige Bilhistorie er Chitty Chitty Bang Bang en av grev Zborowskis mange flymotoriserte racerbiler som han lot bygge etter den første verdenskrig. Noen gikk fryktelig fort på Brooklands-banen, andre virket enda mer fryktinngytende når de var utstyrt med registreringsskilt og ble brukt på landeveien.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif
Greven kalte bilen Chitty Chitty Bang Bang – det var så nær han kom et passende onomatopoetikon. Han påsto det var omtrent den lyden den lagde når han lot den bruke motorbremsen.

Det er klart at et så malerisk beskrivende navn ble for fristende for kreative forfattere. Så da Ian Fleming, Bond-skaperen, skulle gjøre en barnebok om en gal far som kom borti en gal bil, var det naturlig å rappe navnet. Som ikke bare var navnet på det racerbilvraket Jeremy og Jemima fant i en gammel låve, som de overtalte deres skrue av en far, Caractacus Pott, til å restaurere.

Underveis møter de Truly, datteren til Lord Scrumptious og Baron Bomburst fra Vulgaria som skal stjele Chitty…Men siden Chitty viste seg å være en sann Transformer av klasse måtte filmmakerne bygge mange Chittyer for filmen, siden den opptrådte i så mange forskjellige fasonger.

Seks biler ble bygget, det opprinnelige vraket, racerbilen som ble ødelagt, hovercraft-bilen, gatebilen og to andre. De som har sett filmen mange ganger påstår at de kan se forskjell på de forskjellige utgavene. Og at de også kan se at motoren er tatt ut (for å gjøre bilen lettere) når den plutselig begynner å fly.

Et engelsk bilmuseum eier to av disse bilene, de andre er sannsynligvis forsvunnet. Eller ligger som vrak i en falleferdig låve og venter på å bli oppdaget av en Jeremy og Jemima.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: