Smokey and the Bandit - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Smokey and the Bandit
Den opprinnelig Smokey-bilen var en 1977 Pontiac Trans Am. Etter det har det vært mange Smokey-filmer og mange Bandit-biler.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif
Bandit, Burt Reynaolds, skulle kjøre en last øl fra Texas til Georgia på rekord-tid. Et veddemål selvfølgelig. Om bord i bilen møtte vi både hans lastebilkompis, Jerry Reed og den obligatoriske Jomfru i Nød, Sally Field. Og for å lage en skikkelig Convoy-type film her hadde han Sheriffen Jackie Gleason og hans gale sønn i hælene hele veien.

Burt Reynolds har senere fortalt at til denne første Bandit-filmen ble det brukt til sammen syv biler, fem av dem ble vraket og en ble forært hovedrolleinnehaveren da filmen var ferdig.

Den eneste skikkelig modifikasjonen som ble gjort på Bandit var å montere en liten jet-motor under bilen. Skjønt liten! Blåseren skulle hjelpe bilen gjennom det fantastiske hoppet over den ødelagte broen. Hoppet ble enda mer fantastisk enn det skulle vært. Du ser det både fra siden og bakfra på filmen. Fra siden forsvinner bilen helt ut av bildet – komplett vekk – det hoppet ble litt lenger enn noen hadde regnet med. Det blir til fulle bekreftet av bildene bakfra. Men du store verden for et hopp.

Etter Smokey and the Bandit I, II og III kom blant andre The Rig, In Flight og Smokey’s Ride. Ingen var på høyde med 77-hoppet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: