Skoda Octavia: Ny Octavia: Alt du trenger - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ny Octavia: Alt du trenger
LANSERING: Octavia har vært en gedigen suksess for den tsjekkiske Volkswagen-fabrikken. Til høsten er neste generasjon klar. Vi har allerede kjørt den i Athen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif
I februar passerte Octavia-produksjonen én million eksemplarer siden de første bilene rullet av samlebåndet i 1996. Som en forvokst Golf som deler mange komponenter med sin tyske fetter, er den et populært innslag på norske veier. ”Tysk kvalitet til koreanske priser” er en fristende betegnelse på Octavia, og la oss håpe vi fortsatt kan si det når prisene på neste generasjon blir klare en gang utpå høsten.

Når du setter deg bak rattet på nye Octavia merker du umiddelbart at materialene er mer påkostet og at finishen er vesentlig bedre enn hos dagens modell. Hva du også raskt registrerer er hvor mye mer effektiv støydempingen er, ikke minst takket være doble gummiforinger i alle dører. En rekke smarte oppbevaringsrom for småting, solbriller og flasker gir deg i alle fall gode muligheter for å holde orden om bord.

Coupé-form
Eksteriøret har fått en ny front som gjør den mer lik storebror Superb. Den har fått forsterket sin myke coupéform og sidevinduene er mindre enn hos generasjon én, sikkert også et moment som har bidratt til den støysvake kabinen.

Akselavstanden er strukket med 66mm, noe som kommer til spesiell nytte for baksetepassasjerer og bagasjerom. Tre voksne personer får plass i baksetet mens de kan ha med seg en oppakning på hele 560 liter. Med kun forsetene i bruk øker volumet til formidable 1350 liter, mer enn det du finner i mange stasjonsvogner i klassen.

Mange valgmuligheter
Nye Octavia tilbys i utstyrvariantene Classic, Ambiente og Elegance. Den leveres med tre alternative bensinmotorer på 1,4 og 1,6 liter samt dieselvarianter på 1,9 og 2,0 liter. 5-dørs utgaven kommer til Norge i oktober mens stasjonsvognen ligger noen måneder senere i terrenget.

Informasjonssjef Paul Hegna hos importør Harald A. Møller antyder at prisene vil ligge noe over dagens modeller grunnet økte avgifter og at bilen er blitt større og bedre utstyrt. Han håper likevel på å oppnå fornuftige priser når han starter forhandlingene med fabrikken utpå sommeren.

Mer om nye Octavia kan du lese i mai-utgaven av Bil.

J

L

Støydemping,  komfort

Lange overheng, lett i rumpa

Innvendig plass / praktiske rom

Pris i forhold til dagens modell?

Bagasjerom

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: