CarChip – “ferdskriver for bil” - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
CarChip – “ferdskriver for bil”
CarChip, en amerikanskprodusert liten ”ferdskriver” for biler, har kommet på det norske markedet gjennom importfirmaet AutoMar as.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Slike On Board Diagnostics (OBD)-data var tidligere bare tilgjengelig for mekanikere med avlesningsinstrumenter, men nå er de samme data tilgjengelig for bileieren uten mellomledd. Boksen registrerer og gir en rekke opplysninger om bilens fremdrift som bør gjøre den ypperlig som grunnlag for å føre kjørebok, og den leveres i tre forskjellige utgaver.

”Standard” logger 75 timer kjøretid og opplyser for hver tur om start- og ankomsttid, kjørte distanser, bilens hastighet målt hvert femte sekund, hvor kraftige hver akselerasjon og nedbremsing er, tomgangstid og ikke minst feilsymptomer fra motoren. Du får også melding om tid og dato når CarChip blir koblet til og fra bilen.

Utgaven E/X logger hele 300 timer med kjøretid, og i tillegg til alle standardutgavens data kan brukeren velge en ulykkeslogg og 4 av hele 23 valgbare dataparameter fra motoren – det siste av stor verdi for motorinteresserte bileiere, mekanikere og ikke minst for tunere. I CarChip E/X kan det også legges inn lydvarsler som advarer føreren når denne overskrider fastsatte grenser for hastighet, akselerasjon og bremsing.

Kompakt
CarChip er på størrelse med to 9 volts batterier og monteres lett inn i OBDll-uttaket som finnes i de fleste av dagens biler. I tillegg må man ha en PC med Windows 98/2000/ME/XP for å kunne laste ned alle data og lese de på skjermen, eller skrive de ut. I pakken følger 1 stk CarChip databrikke, et program på CD, USB-kabel for nedlastning, en 64-siders brukerveiledning på norsk og en liste over kompatible biltyper.

De tre nevnte versjonene ligger i prisleiet 2000-3000 kroner. Det finnes også CarChip Fleet for de som vil ha kontroll på større bilparker og DriveRight som kan tilkobles GPS og derfor passer for varebiler, og lastebiler og busser. Disse produktene vil komme på det norske markedet så fort importøren har fullført den norske brukerdokumentasjon.

Importøren, som har 45 års fartstid i bransjen, påpeker imidlertid at systemet også har sine begrensninger, da det finnes enkelte biler hvor CarChip ikke helt fungerer, og i andre modeller kan CarChip komme i konflikt med den normale drift av bilen. Interessenter bes derfor gå igjennom produsentens liste over kjente tekniske konflikter og begrensninger før innkjøp eller bruk.

Du finner mer informasjon på www.automar.no

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: