Think : Th!nks spennende partner - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Th!nks spennende partner
Think har nylig avholdt en pressekonferanse i Genève hvor de har presentert sin nye samarbeidspartner. Som BilNorge.no kunne melde eksklusivt før konferansen, er det et av verdens største selskaper som nå blir aksjonær i den norske elbilprodusenten.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

OPPDATERT

Det er gigantkonsernet General Electric (GE) som nå kjøper seg inn i Think. Selskapet er en gigant innen alt av elektrisitet og batteriteknologi, blant annet lokomotiver, og kan således bli svært viktig for den norske elbilprodusentens fremtid.

I følge Wikipedia ble GE stiftet i 1879, og ved inngangen til 2005 var det verdens største selskap målt etter markedsverdi. Selskapet har ca 1500 medarbeidere i Norge - de fleste tilknyttet GE Healthcare.

Se den nye konseptbilen her

Nå blir ikke GE den største aksjonæren. Av en samlet kapital på 97 millioner dollar, skyter det amerikanske selskapet inn 4 millioner. Dermed er ca 15 andre aksjonærer større. Men transaksjonen gir likevel svært viktige signaler og kan få stor strategisk betydning.

Samarbeidet mellom GE og Think har pågått en stund. Jim Lyons, som var forskningssjef hos GE inntil årsskiftet, har vært konsulent hos Think et halvt års tid og dermed vært sentral i utviklingen.

 

Porsche-relasjoner

Som vi fortalte tidligere i dag er det Porsche som står bak utviklingen av den nye 4-dørs modellen som presenteres i Genève. Også dette samarbeidet har pågått en god stund.

Les mer i ”Flere tanker fra Th!nk”

Da de nye eierne kom på banen, kontaktet de Porsche for å få avdekket potensialet til fabrikken på Aurskog. Ved overtakelsen var produksjonskapasiteten beregnet til 5000 biler per år, men etter Porsches gjennomgang ble denne løftet med 40 % til 7000 enheter.

Les også ”Th!nk again”

 

Batteri-relasjoner

En vital del av en elbil er batteriene, og på dette området arbeider Think med to potensielle leverandører.

EnerDel er amerikansk selskap med store interesser i Japan som lover å ha klar nye batterier innen årets utgang.

A123 er en alternativ leverandør med sterke relasjoner til GE.

Nå som produksjonsstarten av nye Think City nærmer seg, vil selskapet flytte sin administrasjon fra idylliske Myrens Verksted ved Akerselva i Oslo til IT Fornebu for å komme tettere innpå et avansert IT-miljø.

Think er på båndet

 

PS!
Etter dagens pressekonferanse var det i følge kollega Jon Winding-Sørensen svært mange bransjefolk innom standen til Think. En som ble observert i lengre passiar med ledelsen for selskapet var VW-sjefen, Dr. Martin Winterkorn.

Det virker med andre ord som det ligger godt til rette for at norsk bilproduksjon nå skal komme på skinner. Så får vi håpe bobla ikke sprekker en gang til.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: