Nissan : Indisk Nissan fra Suzuki - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Indisk Nissan fra Suzuki
Det er ikke første gang Nissan og Suzuki bytter modeller. Her er et nytt fellesprosjekt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Lange tradisjoner
Der sto vi da og ventet på at Suzuki skulle komme i gang med sin pressekonferanse på Paris-utstillingen. Så kom Toshihiro Suzuki, styremedlem og sjef for global marketing – (og ikke tro at dette er noen familiebedrift, Suzuki er et navn omtrent like vanlig som Jensen hjemme i Japan) og minnet oss først om at de første Suzuki-bilene kom til Europa i 1968, etter at de hadde produsert hjemme siden 1955.

Men han gikk snart over til å fortelle om dagens debut. Flunkende ny og den minste av Suzukis fem ”strategiske verdens-modeller” (hva nå det måtte være), og vi hørte om Eco-tankegang og stilig design og en mengde praktiske detaljer inne i et kompakt karosseri, hvorpå teppet ble trukket av en ny, indisk-bygget Alto.

Uaktuell, men likevel…
Mye applaus og stor beundring og så var det hele bortkastet for oss i hvert fall. Bilen skal ikke til Norge, ”fordi den bare kommer med forhjulsdrift” forteller importøren.

Men så viser det seg at borte i en annen hall så heter den Pixo, med Nissan som familienavn. Nissan og Suzuki har delt modeller før, Moco/Wagon R er et eksempel, men aldri før har samarbeidet vist seg over hele kloden, og det er vel også første gang at disse to japanerne produserer sammen i India.

Fem fører, fire seter, 356 cm lengde oppå 236 cm akselavstand med en 1-liters 3-sylindret bensinmotor som gir 65 hester.  0,46 liter/mil kan oversettes til 103 g CO2 pr. km. Bra utstyr, et interiør som virker forholdsvis premium og dører som låter tungt når de smekkes i er ting som kan være viktige for mini-klassen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: