- Norges fremste Formel 1-håp - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
- Norges fremste Formel 1-håp
– Aldri har en nordmann hatt større sjanse til å nå Formel 1. Det sa TV-kommentator Atle Gulbrandsen da Pål Varhaug foran et stort pressekorps i formiddag avduket sin nye formelbil på Automessen i Lillestrøm.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Bare 18 år gammel har Pål allerede tilbakelagt to år i Formel Renault. Og han har vist sitt talent gjennom å bli italiensk mester i den tøffe serien i 2008.

Nå tar den unge Ålgård-gutten spranget opp i en enda tøffere klasse – Formel Master. Med et budsjett på drøye fem millioner kroner satser familien Varhaug knalltøft, og knalltøft blir det også å hevde seg i mesterskapet hvor 26 førere fra hele Europa skal slåss om de gjeveste trofeene.

- Jeg vet at det blir vanskelig å nå helt til topps i år, men jeg bør kunne bli blant de ti beste i mesterskapet, sier Pål Varhaug som har et soleklart mål for sin karriere: - Jeg skal bli verdensmester i Formel 1.

Få nordmenn vet like mye om Formel 1 som Atle Gulbrandsen, F1-kommentator på en rekke TV-kanaler de siste ti årene. Og Atle mener Pål kan bli første nordmann til Formel 1, selv om veien dit er lang og kronglet.

- Min drøm er en dag å kunne kommentere Formel 1 med en norsk deltager, og det har vært noen spede forsøk gjennom årene. Men aldri har en nordmann hatt så gode muligheter som Pål Varhaug til å få innfridd målene, sier Gulbrandsen.

- Pål er bare 18 år gammel, og selv om han skulle trenge to år på å nå helt til topps i Formel Master, er han fortsatt et svært ung mann. Han har allerede vist sin dyktighet ved å bli italiensk mester i Formel Renault. Dermed går han i fotsporene til noen av verdens beste førere som Lewis Hamilton og Robert Kubica.

Allerede førstkommende søndag kjører Pål årets første offisielle test i den nye bilen i spanske Valencia. Hvordan det går, kan du finne ut ved å logge deg inn på hans egne sider her på BilNorge (www.bilnorge.no/varhaug). I tillegg har Pål en fast spalte i bladet Bil hvor han deler sine erfaringer med våre lesere.

Pål Varhaug er en av utøverne i Norges Bilsportforbunds elitegruppe, og forbundets sportssjef Holm Jacob Matheson har store forhåpninger.

- Pål er et kjempetalent, og gjennom sin seier i den knallharde konkurransen i det italienske mesterskapet i fjor, har han vist hva han er god for. Han er topp motivert, trener knallhardt fysisk, og har alle forutsetninger for å nå sine mål, mener Matheson.

Første løp i Formel Master kjøres i helgen 16.-17. mai, og samtlige løp overføres på Eurosport. Seks av løpshelgene går sammen med WTCC mens to går sammen med Formel 1.

Her er Påls terminliste for 2009-sesongen:

16.-17. mai

Pau, Frankrike

30.-31. mai

Valencia, Spania

20.-21. juni

Brno, Tsjekkia

18.-19. juli

Brands Hatch, England

25.-26. juli

Hungaroring, Ungarn (Formel 1)

29.-30. august

Spa, Belgia (Formel 1)

5.-6. september

Oschersleben, Tyskland

19.-20. september

Imola, Italia

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: