Peugeot : Peugeot på nye jaktmarker - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img
4 bilder i galleri
Peugeot på nye jaktmarker
Her er beviset – Peugeot er i ferd med å klargjøre en sportslig coupé basert på konseptbilen 308 RC-Z.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det var på Frankfurt-utstillingen i 2007 at Peugeot presenterte konseptbilen RC-Z som raskt ble betegnet som en fransk TT-kloning. Årsaken var et utseende som hadde mye til felles med den karakteristiske første generasjon Audi TT.

Les mer i Drøm og virkelighet

Men dette var langt fra første gang Peugeot viste sportslige småbiler – allerede i Genève i 2002 brukte de RC-betegnelsen i kombinasjon med kortfargene spar og ruter, på to små åpenbaringer som kollega Stein Pettersen i BIL har vært så heldig å få prøvekjøre på bane for et par år siden.

Les om Vår drømmedag på testbanen       

Les mer i Tvilling-konsept fra Peugeot

Nå kan vi avsløre at Peugeot er i ferd med å realisere den kompakte sportsbilen, og med årets suksess på Le Mans bør de jo smi mens jernet er varmt. Kanskje får vi se en ferdig produksjonsbil allerede på Frankfurt-utstillingen i september, men produksjonen er neppe i gang før tidlig i 2010.

Konseptbilen var utstyrt med en kompakt 1,6-liters bensinmotor med 218 hk (basert på 1,6-literen som brukes av Peugeot og Mini). Men vi kan nok regne med at Peugeot også vil tilby spreke dieselutgaver – det er jo blitt stuerent selv i sportsbiler i dag.

SE BILDER AV DRØMMEBILENE

Det er tydelig at PSA-søsknene Peugeot og Citroën nå er i ferd med å posisjonere seg i hver sin nisje, for mens Peugeot satser sportslig med Le Mans og RC-Z, går Citroën i mer luksuriøs retning med sine kommende DS-modeller.

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: