Land Rover Defender: Land Rover Defender: Tøffest i gata - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Land Rover Defender: Tøffest i gata
Land Rover er 60 år og hva er vel mer naturlig enn en skikkelig jublieumsbil. Defender 90 Puma Soft Top SVX er dens fulle navn. Den har så mange upraktiske sider at man bare må elske den.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

 90 betyr at dette er den korteste versjonen av det ikonet som Land Rover Defender har blitt gjennom så mange år.

Den korte akselavstanden gjør at bilen er bortimot uslåelig i terrenget og de spesialdesignede veltebøylene rundt frontruten og over de to setene gjør at bilen har en særdeles tøff fremtoning.

En lang historie

Den første Land Roveren ble lansert på Amsterdam Motor Show i 1948. Den var selvsagt en naturlig videreutvikling fra jeepene under krigen, men skilte seg ut med et dyrere og mer påkostet karosseri i en legering av aluminium og magnesium de kalte Birmabright.
 
En av grunnene til at man valgte dette materialet var at det var svært vanskelig å få tak i stål.
 
I en tid hvor Britisk industri hadde behov for eksportprodukter lagde man, basert på designet til Maurice Wilkes som jobbet hos Rover, den første Land Roveren som etter hvert fikk navnet Series I.

Series I ble fulgt opp av Series II og IIA, med nye kraftigere motorer som viktigste salgsfortrinn. Et utall forskjellige spesialbygde kjøretøyer ble også tilgjengelig, alt fra brannbiler til mobile sveiseapparater.
 
Denne bilen er altså en hyllest til denne historen.

Sanseløs

Kjøreopplevelsen i denne bilen er noe helt for seg selv. Etter å ha kjørt noen mil med denne bilen blir du passe surrete i hodet. Opp til 70 kilometer i timen er det bare ubehagelig, over 80 begynner det å bli smertefullt og om du når 100 er det bare å melde seg inn i nærmeste S&M-forening.

Innvendig er SVX like tøff som utvendig. Spesialdesignede Recaroseter gearkuler i aluminium, større stereo og tilpasset navigasjon.

Bak de to førersetene er det et flatt lasteområde og et reservehjul som står bak forsetene, som på de første åpne Land Rover-modellene.

Den norske varebilveggen ødelegger imidlertid mye av følelsen. En idiotisk regel i en bil som uansett ikke har plass til mer enn to seter slik den er utstyrt her.

En vannvittig bil, til en frisk pris. 480.000 – men da trenger du til gjengjeld aldri mer å bry deg om manglende veibevilgninger...
 

Land Rover Defender 90 Puma SVX

Motor:

4-syl. diesel, turbo,
2402 ccm

Effekt:

90 kW (122 hk)
v/ 3500 o/min.
360 Nm v/2000 o/min

Mål:

464 x 199 x 202 cm
(L/B/H)

Akselavstand:

236 cm

Egenvekt:

1750 kg

Aks. 0-100 km/t:

15,8 sek.

Toppfart:

132 km/t

Forbruk bl. kjøring:

1,00 l/mil

CO2-utslipp:

266 g/km

Pris:

kr 480.150

Konkurrent:

Mercedes G-Klasse (kort).

 
PLUSS:  Utstråling og viser en kompromissløs eier.

MINUS:  Støyende, ukomfortabel og tungkjørt.

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: