Skoda Fabia: Småbil med friske fraspark - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
31 bilder i galleri
Småbil med friske fraspark
FØRSTEINNTRYKKET: Skoda lanserer ny Fabia RS med hele 180 hester. Vi dro til Tsjekkia for en prøvetur.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er ikke lenge siden vi kjørte nye Polo GTI, og Skoda Fabia RS er en bil i samme kategori – en såkalt lommeracer. Mens første generasjon Fabia RS hadde en dieselmotor på 130 hk, er den nye utstyrt med en kompakt bensinmotor med hele 180 hk.

Godt hjulpet av både kompressor og turbo er 1,4-liters motoren svært trekkvillig over et stort turtallsregister. Den er som skapt for spreke småbiler.

LES: Våre førsteinntrykk av Polo GTI

To karosserier

Mens Polo GTi leveres som kombikupe med tre eller fem dører, er valgmulighetene litt annerledes for Fabia RS. Her står valget mellom en 5-dørs kombi eller en stasjonsvogn. Sistnevnte er 25 cm lengre en kombien.

Når det gjelder girkasse har du ikke noe valg, det har Skoda gjort for deg. Bilene leveres med en 7-trinns DSG-kasse. Dette er et lykkelig valg, for kassen skifter gir svært raskt og effektivt mens du slipper å slite ut venstrefoten med å betjene clutchen.

Interiøret er sportslig med tøffe detaljer som skiller RS-modellen fra en vanlig Fabia. Gode justeringsmuligheter av sete og ratt, kombinert med raus takhøyde, gjør det kurant for de fleste å finne en god sittestilling.

Senket og stivet

RS-utgaven er senket med 15 mm og utstyrt med stivere chassis enn en vanlig Fabia. Kombinert med 17-tommers felger og dekk med 40-profil, merker du godt ujevnheter i underlaget. Komfortnivået må imidlertid anses som anstendig i en bil som denne.

Det fins ikke mange biler i kompaktklassen som byr på samme grad av kjøreglede som en Fabia RS. Dessuten er alle Fabias opprinnelige praktiske og fornuftige egenskaper intakte.

Når du i tillegg kan velge mellom to karosseriformer er Fabia RS vel verd en prøvetur for de som drømmer om en sportsbil, men som egentlig trenger en praktisk småbil.

FAKTA Skoda Fabia RS stasjonsvogn

Motor:

4-syl. rekkemotor, 1390 ccm.

Effekt:

132 kW (180 hk) v/ 6200 o/min.
250 Nm v/2000-4500 o/min.

Mål:

428/164/149 cm. L/B/H

Akselavstand:

246,4 cm.

Egenvekt:

1313 kg.

Bagasjerom:

300 liter

0-100 km/t:

7,3 sek.

Toppfart:

224 km/t.

Snittforbruk:

0,62 l/mil.

CO2-utslipp:

148 g/km.

Pris:

kr 328.400 (5-dørs: kr 319.900)

Konkurrenter: Mini Clubman Cooper S, (Peugeot 207 stv.)

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: