Jaguar XK: En ekte britisk grand turismo - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
En ekte britisk grand turismo
Jaguar feirer sitt 75-årsjubileum ved å vise sin XKR175 Coupe denne helgen. Det skjer under arrangementet på Pebble Beach.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Vi har påpekt det hver gang vi har vært og kjørt en ny Jaguar. Det er noe nytt og forfriskende over det som foregår under de nye indiske eierne, Tata

Når de denne helgen viser frem sin XKR175 Coupe på McCalls Motorworks Revival, som arrangeres på Monterey Jet Center under Pebble Beach Automotive Weekend, er det et nytt eksempel på at man både får lov å være leken og eksklusiv.

Dermed får USA sin variant av bilen som ble vist på Goodwood under navnet XKR75.

Etter at Ford slapp Jaguar fri, har de på mange måter tatt steget godt ut av skyggen til en annen rømling, nemlig Aston Martin. Det virker som om de har ønsket å vise hva en ekte britisk GT-bil er.

Begrenset

510 hestekrefter og herlige 625 Newtonmeter yter den kompressormatede V8-motoren. Det bør være nok til å skape god stemning på Route 66 eller andre steder der du kunne tenke deg å ta med deg din amerikanske Jaguar.

For å understreke eksklusiviteten har man også begrenset produksjonsantallet til 175, og det blir neppe vanskelig å bli kvitt alle - finanskriser til tross.

Mer luft

For å sørge for at XKR175 er stabil under kjøring i høye hastigheter, har man sørget for å utstyre bilen med en helt ny aerodynamisk pakke. Den inkluderer to nye luftinntak foran, nye innsug på sidene og en ganske gedigen, til Jaguar å være, hekkspoiler.

Alt dette skal bidra til bedre balanse, og en porsjon med godt gammeldags marktrykk.

Hjulene er 20-tommers og heter Kasuga, det hele kompletteres med røde bremsekalippere og en egen sort lakk som skal få det hele til å se så eksklusivt ut som det jo er.

Når du kryper inn bak rattet, kan du glede deg over egen plakett med produksjonsnummer på din bil, og hudinteriør i mørk grått med burgunderfargede sømmer. Lekkert innrammet som en flat-tv, med piano-sort.

104.000 dollar virker jo ikke som en upris, i hvert fall ikke om man tar den sterke norske kronen i betraktning. Vel, helt til man kom på denne lille parentesen med bilavgiftene da…

Jaguar XKR 175 Coupe er forbeholdt amerikanske kunder:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: