Jaguar XJ: Terrorsikker Jaguar - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Terrorsikker Jaguar
Jaguar benytter den internasjonale bilutstillingen i Moskva til å lansere en pansret utgave av sin nye XJ. Trass i nesten dobbel vekt skal mye av kjøreegenskapene være intakt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Jaguar XJ Sentinel er basert på nye XJ med lang akselavstand. Karosseriet er forsterket med høyfast stål og karbonfiber for å oppnå sikkerhetsnivå inntil B7. Interiøret er det samme luksuriøse som i den lange standardutgaven, hvilket betyr en meter beinplass i baksetet.

Motoren er den samme 5-liters V8 uten pustehjelp som i standardutgaven. Den byr på 385 hk og maks dreiemoment er 515 Nm. Dermed kan den 3,3 tonn tunge bilen akselerere til 100 km/t i løpet av 9,7 sekunder mens potensiell toppfart er 195 km/t.

Fra utsiden ser bilen svært vanlig ut, og man skal nærmest være spesialist for å se at dette er en pansret bil. Likevel medfører B7 sikkerhetsnivå at den kan kjøre uskadd over en 15 kg TNT og beskytes med AK74 eller tilsvarende.

XJ Sentinel hat plass til fire personer og inntil 500 kg bagasje. Kollisjonssikkerheten i en vanlig XJ skal være opprettholdt, og for å være i stand til å stoppe i tide har den fått bremsene fra en XJ Supersport med 510 hk.

For at vi skal få en forståelse av hva som kreves for å oppnå de forskjellige sikkerhetsnivåene med hensyn til armering, har Jaguar gitt oss en hendig oversikt.

Noen pris er ikke oppgitt for XJ Sentinel, men kanskje dette et noe å vurdere når statsministeren eller kongen skal bytte ut bilene de bruker i dag.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: