Toyota : Nye Prius-derivater - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
50 bilder i galleri
Nye Prius-derivater
Toyota har i dag avduket to nye medlemmer i Prius-familien i Detroit. Den ene er en praktisk flerbruksbil, den andre en kompakt konseptbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Hittil er det solgt 955.000 Prius i USA etter lanseringen av første modell i 2000.

Tredje generasjon som ble lansert i juni 2009, er den tredje mest solgte Toyota-modellen i USA.

Nye Prius v er tiltenkt unge, aktive familier. Den deler plattform og teknologi med den vanlige Prius-modellen. Et kompakt ytre skjuler et praktisk innerrom som har 50 prosent mer plass enn den ordinære modellen.

Prius v har en cw-verdi på 0,29 på tross av et romslig interiør. Bilen er tvers gjennom ny, men beholder Prius sine teknologiske fordeler og lave utslipp.

Familiebil
Eksteriøret har runde former og en forlenget takbue som ender i en stor, praktisk bakluke. Føreren sitter høyt og har god oversikt. Bagasjerommet har en kapasitet på inntil 971 liter (målt på amerikansk vis, fra gulv til tak) med alle seter intakt.

Bilen har fem seter og andre seterad kan skyves for å flekse mellom maksimal plass for passasjerer eller bagasje. Seteryggene kan tiltes inntil 45 grader for økt komfort. Også ryggen på fremre passasjersete kan legges flatt ned når man skal frakte ekstra lange gjenstander.

Prius v kan leveres med et stort panorama soltak med elektrisk drevet solskjerm.

Bilen har et oppgitt snittforbruk på 0,59 liter på mila og slipper i følge Toyota ut 66 prosent mindre skadelige avgasser og partikler enn gjennomsnittsbilen.

Velutstyrt
Smart Key System med startknapp er standard, sammen med automatgir, fire kjøremodus (Normal, Power, Eco og EV), bakkestartassistent og ryggekamera.

Prius v har syv kollisjonsputer og elektroniske hjelpemidler som VSC elektronisk stabilitetskontroll, traksjonskontroll, ABS, EBD og bremseassistent.

Den får et helt nytt multimediasystem med betegnelse Entune. Systemet kan benytte en smart phone for trådløst integrert navigasjon, underholdning og informasjon.

Bensin og el
Prius v kombinerer en 1,8-liters bensinmotor med 98 hk med en elektrisk motor som yter 80 hk. Til sammen gir drivlinjen 134 hk.

De fysiske målene til Prius v er 462 x 178 x 157 cm (LxBxH) over en akselavstand på 278 cm. Den kommer på markedet i USA til sommeren, men det er foreløpig ikke avklart om og eventuelt når den kommer til Norge.

Bybil
Ved siden av Prius v står også en kompakt bil med betegnelse Prius c Concept. Denne viser Toyotas planer for en kompakt bybil med hybrid drivlinje.

Den ferdige bilen skal etter planen lanseres i 2012 som et alternativ for unge par eller single som ønsker et kompakt og miljøvennlig alternativ med god innvendig plass.

SE HVA TOYOTA VISTE I DETROIT FOR ET ÅR SIDEN

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: