Honda Civic: Civic den Niende - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
Civic den Niende
Det høres nesten ut som et kongenavn – og Civic var en gang konge. Kan den niende generasjonen ta tilbake noe av posisjonen?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er på bilutstillingen i Detroit at Honda viser frem den nye Civic-utgaven. Jeg tror ikke vi skal la oss lure av at fabrikken kaller dette konsepter.

Det kommer en ny Civic i løpet av året og det skal forundre meg mye dersom 3- og 5-dørs utgavene blir noe særlig forskjellig fra de du ser her.

Fra Hanne Skotvedt begynte å selge de første Civicene på midten av 70-tallet, har det vært solgt innpå 40.000 av dem i Norge.

Den siste utgaven hadde et par år, i 2008 og 2009, der den solgte mer enn 1000 eksemplarer hvert år, men ellers har det vært ganske labert rundt de siste generasjonene.

Evolusjon
Men denne nye ser kanskje litt mindre annerledes ut, i hvert fall rett forfra, enn den forrige gjorde, og kanskje det er nok til at interessen øker. For Civic har jo alltid vært en spennende bil under karosseriplatene.

Faktisk så kjører Honda den nye bilen under slagordet ”Civic for alle” - akkurat som de gjorde for den første generasjonen, så det har kanskje litt med røttene å gjøre dette her.

På den annen side er Civic allerede ganske mye for ganske mange i USA. Modellen tilhører de mest solgte i nasjonen, og produsenten forteller at hvert år er Civic ansvarlig for at rundt 90.000 nye kunder under 35 år (og det er bra!) blir introdusert for merket.

Mer enn 95 prosent av alle Civic som selges i USA blir forresten produsert der også.

Men det er slutt på at USA-Civicen og de andre er særlig forskjellige, så det er nok omtrent denne vi kan vente hit hjem også. Selv om amerikanerne foretrekker sedan og coupé, og vi vil ha 3- og 5-dørs kombi.

Motormiks
Det er ikke sagt et ord om hvilke motorer som kommer, men i USA lover de i hvert fall både vanlige bensinmotorer, riktignok med både i-VTEC teknologien og det de kaller IMA, integrert motor assistanse, en slags hybrid light – denne gangen med litium-batterier for første gang hos Honda.

Et par Si modeller med flærr blir det også, og i USA kommer det også en naturgass-utgave som for første gang blir tilgjengelig i alle 50 stater.

Coupéen med 2 dører ble presentert samtidig med 4-dørs sedanen. Mens sedanen utvilsomt er i slekt med den åttende generasjonen, man ser det på karosseriet som man godt kan kalle en monoform, den ser ut som et helt stykke, uten avbrudd noen steder, ser det ut som om coupeen slekter meget mer på Accord Coupé.

Bilene vil nok dukke opp i europeisert form i Genève, og vi venter dem på markedet her hjemme helt i slutten av året.

SJEKK VÅR LANSERINGSKALENDER

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: