img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Mercedes realiserer drømmebil
Mercedes etablerte en ny klasse med sin CLS firedørs coupé i 2004. Nå har vi ferske spionbilder av en lett kamuflert Mercedes CLS Shooting Break.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2015).

Twitter RSS
bsgif
annonse

Neste år kommer den nye Mercedes CLS Shooting Break på markedet. Første gang vi møtte bilen var på Auto China våren 2010 hvor den sto utstilt som konsept, og denne fikk så bra mottagelse at herrene i Stuttgart raskt bestemte seg for å sette bilen i produksjon.

Se CLS Shooting Break Concept

CLS var den første premiumbilen definert som en firedørs coupé.

Siden har dette blitt en trend som flere har fulgt – Porsche og Aston Martin med sine luksuriøse Panamera og Rapide, og Volkswagen med sin noe mer nøkterne Passat CC som i neste generasjon får operert bort Passat fra betegnelsen.

Den endelige bilen får trolig sin debut på Genève-utstillingen til våren, men her har våre venner i Carparazzi kommet over et nærmest usminket eksemplar på vei ut på en av sine mange testturer.

De har også manipulert frem et bilde som med stor sannsynlighet ligger tett opptil det endelige produktet som vi møter til våren.

Produksjonsbilen er svært lik konseptet som ble vist i Kina i fjor – front og hekk får nærmest bare kosmetiske endringer fra dette. Dimensjonene blir omtrent de samme, noe som innebærer en lengde på ca fem meter.

Selv om CLS Shooting Break får et større bagasjerom enn en vanlig CLS, har design vært viktigere enn praktiske egenskaper hos denne bilen. Det medfører at de som skal ha med seg bikkje, sykkel eller barnevogn bør velge en mer praktisk E-Klasse stasjonsvogn.

Motorutvalget blir det samme som for den vanlige CLS-modellen, med 4- og 6-sylindrede dieselmotorer og 6- og 8-sylindrede dieselbrennere på mellom 200 og 400 hester.

Så blir det spennende å se om AMG varter opp med en toppmodell, for det er vel ingen grunn til at de ikke skal gjøre det.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: