Ford Focus: Fornuftens stemmer - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Fornuftens stemmer
BILTEST: To koreanere og en japaner møter tysk tekno i et forsøk på å bevise at fornuft kan kjøpes for penger.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Først publisert i Bil 8-2012.

Koreansk industri har gjennomgått en transformasjon som ikke alle så komme.

Merker som ble sett på som billige kopier av japansk elektronikk er nå markedsledende, og selvsagt ligger ikke bilindustrien etter. Hyundai og Kia er en del av samme selskap, og med svært mange tekniske fellestrekk.

Men når de konkurrerer i samme klasse, som i30 og Cee`d gjør her, er det absolutt forskjeller å notere seg.

Honda var lenge kjent som en «japansk BMW», men har de siste årene slitt i motbakke her hjemme. Civic er «ny», men i praksis bare en større facelift og et forsøk på å gjøre den svært futuristiske kompaktbilen mer attraktiv.

En tysker skal altså kjempe mot disse tre. Med et motorvolum som ville blitt sett på som en vits for noen år siden, er Ford Focus tøff i trynet. Tester har vist at den er klasseledende på kjøreegenskaper, men spørsmålet er om den kan stå imot nye og oppgraderte angrep fra øst?
 
Kompakt revolusjon

Helt nøkternt ville ganske sikkert bortimot 70 prosent av alle bileiere ha klart seg med en bil i denne klassen. Golf har definert den, men har opplevd at konkurransen er blitt betydelig tøffere. Det nytter rett og slett ikke å stille med noe som ikke er bra.

De siste årene har vi sett at utstyr som tidligere bare var tilgjengelig på langt dyrere biler, har blitt tilgjengelig i denne klassen – ofte til en pris som er langt lavere enn hva luksuskjøperne har vært nødt til å bla opp med.

Kjørekomforten er blitt langt bedre. Mange biler i denne klassen har storbilfølelse når du kommer ut på veien, støynivået har sunket betraktelig og du sitter bra.

LES VIDERE:
- Kia Cee'd
- Hyundai i30
- Honda Civic
- Ford Focus
- Konklusjon
- Testvurdering og poeng Kia Cee'd
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: