Seat Leon: Seat Leon – spansk Golf - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
Seat Leon – spansk Golf
Det er ikke lenge til Volkswagen slipper de første offisielle bilder av neste generasjon Golf - den syvende i rekken. I mellomtiden gir Seat oss noen glimt av en nær slektning.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Leon er Seats modell i Golf-klassen, og her er den i splitter ny utgave. Den får mye til felles med sin tyske slektning, blant annet den nye MQB-plattformen som skal benyttes for en rekke modeller.

På hjemmemarkedet skal Leon lanseres innen årets utløp, først som 5-dørs kombikupe og deretter i flere andre karosseriformer.

Det kan høres ut som en selvmotsigelse når Seat hevder at nye Leon har fått et mer kompakt eksteriør, samtidig som interiøret er mer rommelig. Men en lengde på 426 cm er fem mindre enn forgjengeren, samtidig som akselavstanden er strukket med seks centimeter.

Denne pakkeløsningen gir kortere overheng og fremhever hjulene, mens man får fordeler som et mer fleksibelt interiør, spesielt for baksetepassasjerer, og et større bagasjerom. Sistnevnte rommer nå 380 liter – 40 mer enn kapasiteten til forgjengeren.

Bruk av avansert konstruksjonsteknikk og lette materialer har medført en vektreduksjon på ca. 90 kg sammenlignet med forrige generasjon Leon.

Motorpaletten vil bestå av TDI- og TSI-motorer med slagvolum fra 1,2 til 2,0 liter, og disse er inntil 22 prosent mer effektive enn sine forgjengere.

1,6 TDI yter 105 hk og har et dreiemoment på 250 Nm. I Ecomotive-versjon drikker den 0,38 liter på mila, tilsvarende et CO2-utslipp på 99 g/km. 2,0 TDI har 150 hk og 320 Nm, men klarer seg med 0,4 liter på mila.

Tidlig i 2013 kommer 1,2 TSI i varianter med 86 og 105 hk. Så følger 1,4 TSI med 122 hk og, som sprekeste bensinmotor, 1,8 TSI med 180 hk. Samtidig suppleres dieselfamilien med 1,6 TDI med 90 hk samt toppmodellen 2,0 TDI med 184 hk og 380 Newtonmeter.

Salget av Leon starter rundt årsskiftet, men Norge står som kjent ikke på Seat-kartet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: