Ford : Fords lille barsking - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
27 bilder i galleri
Fords lille barsking
Den skal debutere på bilutstillingen i Frankfurt neste måned, men her kan du lese det som er verd å vite og se stort bildegalleri av Fords kompakte SUV, EcoSport.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Ford har bekreftet at bilen kommer på markedet i utvalgte land innen jul, men foreløpig er det ingen konkrete planer for Norge.

EcoSport er basert på Fords B-plattform, den samme som benyttes for Fiesta. Ford karakteriserer den som en småbil med SUVens fleksibilitet, rommelighet, sportslighet og stil.

Bilen har en stor grill, slanke lykter og røffe detaljer på støtfangerne og langs sidene. SUVens høye sittestilling gjør den lett å manøvrere i trange bygater så vel som på landevei. For å fremheve SUV-egenskapene har den reservehjul montert på bakluken.

Stemmestyrt
EcoSport er første Ford i dette segmentet utstyrt med Ford’s Sync, et stemmestyrt system utviklet av Microsoft.

Ford Sync lar sjåføren holde øynene på veien mens han stemmestyrt velger musikk eller foretar oppringninger fra sin smartfon som er koblet til bilen via BlueTooth eller USB.

EcoSport har 20 smarte oppbevaringsrom, hvorav et hanskerom som kan holde inntil seks brusbokser kjølige.

Baksetene kan legges ned i forholdet 60:40, eller foldes sammen mot forseteryggene – et system Ford kaller “split fold and tumble”.

Kompakt kraft
Blant motorene som tilbys i EcoSport er Fords tresylindrede 1,0-liters EcoBoost turbomotor med 125 hestekrefter og et dreiemoment på 170 Newtonmeter i området 1400-4500 omdreininger, i tillegg til en ny 1,5-liters bensinmotor.

LES OM: Krymping i praksis

Innendørs er det myke materialer som dominerer. Instrumentpanelet har blå belysning, betjeningsorganer er logisk plassert og setene er designet for å gi god komfort på korte og lange turer.

Bilen har en bakkeklaring på hele 20 cm, og ifølge Ford skal den kunne vade gjennom en vannhøyde på 55 cm. Hill Launch Assist hjelper til med bakkestart, enten man skal opp- eller nedover, ved å holde bilen stille i inntil tre sekunder.

Vi loves flere detaljer nærmere lanseringen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: