Mercedes-Benz CLS: Facelift for Mercedes CLS - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Facelift for Mercedes CLS
Dagens versjon av Mercedes CLS har vært på markedet siden 2010, og dermed er tiden moden for en midtlivs-oppdatering.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Sjeldent har jeg vært utsatt for så mange beundrende blikk som da jeg kjørte den originale CLS i 2004. Presselanseringen var lagt til Roma, og designinteresserte italienere kretset rundt oss på sine scootere for å beundre de spesielle linjene fra alle vinkler.

Igjen var Mercedes først ute med en ny bilklasse, firedørs coupé, og de fikk være alene i mange år.

Først ut med et tilsvarende konsept var Volkswagen med Passat CC i 2008 (omdøpt til Volkswagen CC da generasjon 2 ble lansert i 2012), men etter hvert har den fått mer direkte konkurrenter som Audi A7 (2010) og BMW 6-serie Gran Coupé (2012).

På den mer ekstreme enden av skalaen, der CLS 63 AMG befinner seg, finner vi også modeller som Audi RS7 Sportback, BMW M6 Gran Coupé, Porsche Panamera Turbo S og Aston Martin Rapide.

I 2012 lanserte Merccedes stasjonsvognen CLS Shooting Brake, og de er foreløpig alene om et slikt konsept.

(saken fortsetter)

Design og teknikk
Nå får CLS-modellene en oppdatering som innebærer kosmetiske endringer i eksteriør og interiør, nye motorer, 9-trinns automatkasse, LED lysteknologi og nye elektroniske hjelpemidler for økt komfort og bedre sikkerhet.

LED er et hot tema for tiden – Audi og BMW hevder begge de er først ute, og nå kaster også Mercedes seg på – de kaller sin teknologi for Multibeam LED. Lysene tilpasser seg trafikk og kjøreforhold ved å innhente informasjon fra bilens navigasjonsanlegg og innebygde kameraer.

Teknologi som først så dagens lys i nye S-Klasse, finner også veien til nye CLS. Det inkluderer blant annet Distronic Plus aktiv cruise-kontroll med styreassistent, stop&go pilot i køkjøring og veikryss-assistent.

Et nytt telematikk- og infotainment system med et 8-tommers frittstående display er nå standard med tilgang til internett, Mercedes-Benz Apps og Google StreetView.

(saken fortsetter)

Effektive drivlinjer
De nye motorene er blitt optimalisert i forhold til effekt og forbruk og alle tilfredsstiller den kommende Euro 6 normen.

For norske forhold er den firesylindrede CLS220BlueTec med 170 hk en interessant nyhet som vil gjøre CLS tilgjengelig også i nye prissegmenter. I dag er CLS 250 CDI med 204 hk til kr 728.900 rimeligste alternativ, så vi kan forvente betydelig lavere innstegspriser med den nye motoren.

Videre utvides utvalget av 4Matic-firehjulsdrift fra to til fire varianter, hvor nye CLS250BlueTec 4Matic og CLS400 4MATIC vil bli tilgjengelig.

9G-Tronic 9-trinns automatgir blir tilgjengelig i kombinasjon med alle motorer fra CLS220BlueTec til CLS500. Høyere utveksling på de øverste girene bidrar til redusert forbruk og CO2-utslipp, samtidig som girkassen bidrar til økt komfort og raskere girskift.

Her er utvalget av motorer du kan velge mellom ved lanseringen:

Motorer

Effekt

Dreiemoment

CLS 220 BlueTec

170 hk 4. syl. diesel

400 Nm

CLS 250 BlueTec

204 hk 4. syl. diesel

500 Nm

CLS 350 BlueTec

258 hk 6. syl. diesel

620 Nm

CLS 400

333 hk 6. syl. bensin

480 Nm

CLS 500

408 hk 8. syl. bensin

600 Nm

CLS 63 AMG S-model

585 hk 8. syl. bensin

800 Nm

-CLS er allerede blitt et ikon og det beste eksemplet på vår ambisjon om å lage det beste eller ingenting, sier direktør for Mercedes-Benz Personbiler, Johnny Kristian Danielsen.

- Med sin utsøkte design og nyskapende teknologi kombinert med de beste egenskapene fra en coupé og sedan, har CLS funnet mange tilhengere i Norge. Forventet salg av nye generasjon CLS er ca.100 biler på årsbasis fra de første bilene blir å finne på norske veier i september.

Til sammenligning ble det ifølge Opplysningsrådet For Veitrafikken registrert 54 nye CLS i Norge i fjor, fordelt på 14 Coupé og 40 Shooting Brake. CLS er også en populær bil å bruktimportere – hele 90 biler kom hit på denne måten i 2013.

Prisene for «nye» CLS er foreløpig ikke klare.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: