Audi A6: Facelift for Audi A6 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
20 bilder i galleri
Facelift for Audi A6
Audi A6-familien får nå et ansiktsløft etter tre år på markedet. De største endringene finner vi i teknikken.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Du skal kjenne modellene godt for å oppdage endringene, men de mest synlige er ny grill, nye støtfangere og lykter i begge ender, samt nye eksoshaler.

På utstyrsfronten blir Xenon plus med LED kjørelys nå standard på alle A6-modeller, men de som ønsker kan mot pristillegg få sin A6 levert med full-LED og Matrix LED lysteknologi som automatisk tilpasser seg situasjon og omgivelser.

Innendørs er det nye farger og kombinasjoner, samt at infotainment-systemet oppgraderes med nye muligheter. DAB+ radio blir standard, og med Audi Connect oppnås 4G hastighet.

Euro 6
Motorene er oppdatert eller nye, og i snitt er CO2-utslippet redusert med 22 prosent. Utvalget består av tre bensinmotorer (190 til 333 hk) og fem dieselmotorer (150 til 320 hk). Flere varianter kommer senere.

Lavest drivstoffkostnader oppnår man med 2.0 TDI 150 hk som har et snittforbruk på beskjedne 0,52 liter diesel på mila, tilsvarende et CO2-utslipp på 109 gram per kilometer.

V6-motoren 3.0 TDI kommer i flere versjoner, hvor minste alternativ blir 211 hk i kombinasjon med quattro permanent firehjulsdrift og automatgirkassen S tronic.

Motoren leveres også i samme konfigurasjon med en effekt på 272 hk. Den kraftigste utgaven av 3.0 TDI-motoren har en biturbo og yter 320 hk, da i kombinasjon med quattro og tiptronic automatgirkasse.

Flere av A6-modellene har fått redusert vekt, modellene med 2.0 TDI 190 hk leveres som første Audi-modell med fjærer i komposittmateriale i stedet for stål.

Satser offensivt
Også «autobahn ekspressene» S6 og RS6 er oppdatert. Begge har en fireliters V8 under panseret og yter henholdsvis 450 og 560 hestekrefter. Firehjulsdrift og luftfjæring er standard.

Nye Audi A6 Allroad Quattro får fire ulike V6-motorer, en bensinmotor og tre dieselalternativer. Quattro permanent firehjulsdrift og luftfjæring er standard også på disse modellene.

Prisene for de oppdaterte modellene er foreløpig ikke fastlagt, men drøyer neppe lenge, for importøren åpner for bestilling i løpet av september. De første bilene er på plass i Norge i desember.

LES OGSÅ: Mer spenning fra Audi

- Nå i høst starter vi en massiv modelloffensiv, sier Audi-direktør Vidar Eriksen.

- Vi har nettopp lansert oppgraderte Audi A7 Sportback, i oktober kommer nye Audi TT Coupé, i november kommer plug-in hybriden Audi A3 Sportback e-tron og i desember de nye Audi A6-modellene.

- I tillegg vil ytterligere tre nye Audi-modeller bli offentlige før jul. Vi kan også love en rekke nye og spennende modeller i 2015, avslutter Eriksen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: