Skoda Rapid Spaceback: Ujålet og praktisk - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
39 bilder i galleri
Ujålet og praktisk
NETTKJØRT: Om fornuften fikk styre bilkjøpet ville Skoda hatt enda flere tilhengere enn de allerede har. Rapid Spaceback løser det daglige bilbehovet for mange, uten å koste en formue.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Hva slags bil er dette?

Det er fristende å bruke betegnelsen «vår tids folkevogn» om Rapid Spaceback. Den har kompakte mål, men god plass til fire pluss bagasje. Bagasjerommet har en kapasitet på 415 liter, som faktisk 35 liter mer enn en Golf.

Skjønt det er langt fra like stort som i en «vanlig» Rapid, uten Spaceback-betegnelsen. Den har en kapasitet på hele 550 liter, takket være 18 cm ekstra lengde.

Motor / drivverk?

Vår bil var utstyrt med minste bensinmotor, en 1,2-liter turbomotor med 86 hestekrefter, i kombinasjon med femtrinns manuell girkasse. Den lille motoren er bra tilpasset den lette bilen, den er smidig i bytrafikken og fungerer også bra i høyere hastigheter på motorvei.

Hva skiller den fra andre modeller i klassen?

Rapid hører egentlig hjemme i B-segmentet (småbiler), sammen med modeller som Polo, Yaris, Fiesta med flere, og er priset deretter. Men den har mer å by på enn de fleste konkurrentene, både når det gjelder romslighet og utstyr.

Hvordan er den å kjøre?

Bilens kompakte mål og relativt store vindusflater gjør den smidig og oversiktlig i trange bygater. I høyere hastigheter er den brukbart støydempet. Setene gir akseptabel komfort, men vi kunne ønsket oss mer sidestøtte. Gode reguleringsmuligheter av sete og ratt trekker opp helhetsinntrykket.

Hvem passer den for?

De som er på jakt etter en bil i Golf-klassen kan vurdere en Rapid Spaceback, eller en vanlig Rapid dersom man trenger enda mer plass. Single, par og små barnefamilier er innen målgruppen, sammen med par der barna har forlatt redet. Rapid er rett og slett en nøktern, men greit utstyrt bil i sjiktet mellom B- og C-segmentet.

Konkurrenter?

Yaris, Polo og Fiesta i småbilsegmentet, men takket være romslige mål er det like kurant å sammenligne Rapid Spaceback med Golf, Auris og Peugeot 308 i kompaktklassen.

Dette liker vi:

Praktisk småbil med akseptabelt utstyrsnivå og god sikkerhet til en fornuftig pris.

Dette liker vi ikke:

Mye hardplast gir interiøret et billig preg. «Bra nok» har vært rettesnoren for de som har valgt ut materialer til bilen, noe som gjenspeiles i prisen.

Med Rapid Spaceback blir splitter ny bil oppnåelig for mange som normalt ville velge en bruktbil.

FAKTA Skoda Rapid Spaceback Elegance Plus 1.2 86 hk TSI GT

Motor:

4-syl. turbo bensinmotor, 1197 ccm

Effekt:

63 kW (86 hk) v/4800 o/min.

Dreiemoment:

160 Nm v/1500-3500 o/min.

Mål LxBxH:

430 x 171 x 146 cm

Akselavstand:

260,2 cm

Egenvekt m/fører:

1150 kg

Tillatt totalvekt:

1610

Bagasjerom:

415-1380 liter (VDA)

Aks. 0-100 km/t:

11,7 sek.

Toppfart:

180 km/t

Snittforbruk (oppgitt):

0,51 l/mil

CO2:

119 g/km

Pris fra:

kr. 204.900

Pris som prøvekjørt:

kr 231.600

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: