Audi Q3: Trendy 4WD - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Trendy 4WD
BILTEST: Vi mennesker er jo forfengelige langt ned i lommebokas dypeste mørke. Derfor liker vi Mercedes-Benz GLA og bryr oss null om den ikke har snev av SUV over seg så lenge bilen på en tilforlatelig måte polerer selvbildet. Men gir GLA mer bil for pengene enn SUV-er i klassen? En sammenlikning med litt tilårskomne Audi Q3, gir svaret.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Først publisert i Bil 6-2014.

– Dette er den tøffeste bilen jeg har sett på lenge, sa en ung kvinne. Hun trakk mannen med til vinduet, og begge nikket anerkjennende til parkerte GLA.

– Jo, den hadde vært noe å ha i garasjen, utbrøt begge.

Og kanskje vi her er ved kjernen? Biler på dette nivået kjøpes ikke med hjernen, men for det meste med hjertet, så får heller fornuftsargumentasjonen følge som en tung og uunngåelig konsekvens av bilvalget.

Lite felles
Men har Mercedes GLA og Audi Q3 i et hele tatt noe felles? Knapt. Ingen vil finne på å kalle Audi Q3 for noe annet enn SUV, men hva med GLA? Klarer den seg gjennom en dårlig brøytet vinter, eller snakker vi her kun om store hjul, svindyre plastdetaljer og en aning bedre bakkeklaring?

Testlaget fant alt som hører SUV-ene til i Q3, og knapt et SUV-spor i GLA. Å kalle den SUV kan ikke ha annen mening enn at SUV igjen klinger godt og styrker selvfølelsen nå som de fleste SUV-er holder akseptabel miljøstandard.

For å ta likhetene først. Begge koster nesten på krona det samme: 570.250 kroner for Q3 og 569.800 kroner for GLA. Dessuten har begge velfungerende sju-trinns toclutch girkasser.

Men der stopper også enhver form for likhet.

LES VIDERE:
- Mercedes-Benz GLA
- Audi Q3
- Vårt valg
- Testvurdering og poeng Mercedes-Benz GLA
- Testvurdering og poeng Audi Q3
 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: