Bronse til Bakkerud

Andreas Bakkerud sørget for norsk pallplass da Petter Solberg måtte bryte dagens finale i den svenske runden av Rallycross-VM.

Publisert Sist oppdatert

Petter Solberg samlet flest poeng gjennom de innledende heatene i den svenske VM-runden. Hans nærmeste utfordrer var imidlertid Andreas Bakkerud.

Den første semifinalen ble vunnet av Timmy Hansen foran Reiniss Nitiss og Petter Solberg mens Tommy Rustad tok fjerdeplassen.

Den andre semifinalen ble vunnet av Andreas Bakkerud foran Mattias Ekström og Toomas Heikkinen. Her kjørte unggutten Ole Christian Veiby inn til en imponerende femteplass.

I finalen trakk rutinerte Mattias Ekström det lengste strået og vant foran Timmy Hansen. Andreas Bakkerud sikret seg bronsen mens Petter Solberg altså måtte bryte finalen med ødelagt hjuloppheng.

- Det kjennes litt som en seier, og det er en herlig følelse å stå på pallen å sprute champagne igjen, forteller Bakkerud med et smil.

Det kunne imidlertid blitt enda mer å juble for, men en programfeil på motoren gjorde at Bakkerud mistet mye motorkraft i hele finalen.

- Det manglet mye effekt i motoren, dermed måtte jeg forsvare i stedet for å jage i hele finalen. Det gjør faktisk at følelsen av å komme på pallen kjennes enda bedre, smiler Bakkerud.

Han er nå to poeng bak andreplass i førermesterskapet sammenlagt. Sammen med teamkollega i Ford Olsbergs MSE, Reinis Nitiss, økte de også ledelsen i team-mesterskapet.

Petter Solberg leder VM-sammendraget for førere klart med 159 poeng. Johan Kristoffersson er nærmeste utfordrer med 115 poeng mens Bakkerud har 113 poeng.

Helgens løp hadde rekordtall med 39.800 tilskuere som besøkte det lille tettstedet Höljes med 150 fastboende, rett over grensen fra Trysil.

– De er unike, og gir meg det lille ekstra når det er som tøffest. Jeg er utrolig stolt over å ha slik støtte og support fra fantastiske supportere og fans, sier en fornøyd Bakkerud.