Sterk kjøring av Dennis Olsen

Dennis Olsen kjørte inn til en ellevteplass i sin gjesteopptreden i Porsche Supercup i Monaco.

Publisert Sist oppdatert

Porsche Junior Dennis Olsen var denne helgen gjestefører i Porsche Mobil 1 Supercup under Monaco Grand Prix. 20-åringen fra Våler i Moss hadde kun én oppgave denne helgen, og det var å fullføre og lære mest mulig før han forhåpentligvis skal tilbake hit for å kjøre neste sesong.

Selv med dette utgangspunktet kjørte Team Norway-føreren imponerende. Han var nummer ti på treningen, kun 1,4 sekunder bak bestetiden. Og det uten å ha kjørt i Monaco før, og uten å ta en eneste sjanse. I kvalifiseringen brukte Dennis samme taktikk og endte på en ellevteplass, 1,6 bak pole position.

Da løpet skulle starte søndag morgen regnet det i Monaco, og det ble en ilddåp for Dennis Olsen på de glatte og trange gatene.

Men 20-åringen klarte seg med glans, gjorde ingen feil og endte også på en ellevteplass til slutt. Til tider var han også raskeste bil på banen, og han hang godt med tetgruppen gjennom hele løpet.

- Jeg fokuserte kun på å komme i mål, og ikke gjøre noen feil. Det var glatt, men det fungerte bra for meg. Jeg hadde tempo til å komme meg oppover i feltet, men det er så vanskelig å kjøre forbi her, og jeg ville ikke ta noen sjanser. Derfor er jeg meget fornøyd med egen innsats forteller Dennis.

Da det gjenstod en runde av løpet krasjet Klaus Bachler, som lå på andreplass. Dermed var Dennis oppe på en tiendeplass. Men det ble rødt flagg på grunn av avkjøringen til Bachler, og dermed går man en runde tilbake for å finne den endelige resultatlisten.

Matteo Cairoli vant Porsche Supercup-løpet i Monaco og den andre nordmannen i løpet, Roar Lindland, kjørte inn til 16. plass.

Det neste løpet for Dennis Olsen er allerede til helgen, da det er ny runde i den tyske Porsche Carrera Cup på Lausitzring sør for Berlin.