To fjerdeplasser for Dennis Olsen

Porsche Junior Dennis Olsen kjørte inn til fjerdeplass i begge helgens løp i Porsche Carrera Cup Deutschland på Zandvoort i Nederland.

Publisert Sist oppdatert

Zandvoort er en flott bane som ligger like ved badebyen med samme navn. Problemet med beliggenheten er at det blåser mye sand opp på banen slik at den blir meget glatt utenfor idealsporet, noe som gjør det svært vanskelig med forbikjøringer.

Slik skulle det også bli i helgens to løp. Cup-leder Sven Müller hadde startspor to i begge løpene bak Jeffrey Schmidt, men han klarte å ta en kanonstart ved begge anledninger og være først inn i første sving.

Selv om Müller ble hardt presset av Schmidt gjennom begge løpene, holdt han hodet kaldt og vant begge løpene. Dermed har han gått seirende ut av 10 av 12 kjørte løp hittil i år og leder cupen suverent.

Debutanten Dennis Olsen hadde startspor fire i begge løpene, bak rutinerte Christian Engelhart som har årelang Porsche-erfaring. I lørdagens løp lå Dennis og pushet på Engelhart i runde etter runde, men han måtte nøye seg med fjerdeplass i løpet.

I søndagens løp ble Dennis forbikjørt av Luca Rettenbacher i starten og kom ut på femteplass, men allerede på andre runde klarte Dennis mesterlig å ta seg forbi Rettenbacher og ble nok en gang liggende og pushe på Engelhart.

Igjen brukte Engelhart sin årelange rutine på å holde Dennis bak seg, og dermed ble rekkefølgen den samme som i lørdagens løp med seier til Sven Müller, andreplass til Jeffrey Schmidt og tredjeplass til Christian Engelhart.

Men selv om Dennis ble stående utenfor pallen i begge helgens løp, ligger han på en flott tredjeplass i mesterskapet etter at 12 av 16 løp er kjørt.

Sven Müller leder med 221 poeng foran Engelhart med 197 poeng mens Dennis på tredjeplass har 182 poeng. Bak nordmannen er det en luke på 34 poeng ned til Nick Foster.

Med fire gjenstående løp ligger Dennis Olsen meget bra an i Rookie-mesterskapet hvor han har 58 poeng forsprang på nærmeste utfordrer, Luca Rettenbacher.

Nå tar cupen nesten to måneder pause frem til neste løp som kjøres på Nürburgring helgen 9.-11. september.