20. plass i tøff finale

13-årige Dennis Hauger fra Aurskog har i helgen kjempet med hundre av de beste gokartførerne fra hele verden i sin aldersklasse. Det endte med en flott 20. plass.

Publisert Sist oppdatert

Gokart-VM kjøres over én eneste helg, så alt må klaffe maksimalt om man skal lykkes. Årets konkurranse gikk på den flotte gokartbanen i Bahrain, og mye av kjøringen foregikk på flombelyst bane etter mørkets frembrudd.

Konkurransen startet med treningspass torsdag, mens kvalifiseringen ble kjørt fredag. Dennis lå meget godt an og ville sikre seg pole position i pre-finalen med en tiendeplass i siste kvalifiseringsomgang.

Dessverre ble han her påkjørt av en konkurrent slik at han endte på 20. plass. Det er små marginer i denne sporten, så han ramlet dermed ned til femteplass i pre-finalen.

Det kjøres to pre-finaler med 34 deltagere i hver, og de 17 beste i hver av disse går videre til selve finalen.

Dennis satset tøft i starten, men var involvert i et sammenstøt som sendte ham ned til niendeplass. Men han kom sterkt tilbake og endte pre-finalen på femteplass.

Det ga startspor ti i selve finalen. Igjen var han involvert sammenstøt på første runde og endte til slutt på 20. plass.

Seieren gikk til franske Victor Martins foran Davis Vidales Ajenjo fra Spania og Theo Pourchaire fra Frankrike.

Dennis Hauger sikret seg tidligere år tittelen som tysk Junior-mester og ble nummer fire i EM. Han er ansett som det største talentet norsk bilsport har sett på årevis, og du kan lese mer om ham i vår artikkel sakset fra Bladet BIL.