Citroën-seier i Mexico

Kris Meeke sikret den første seieren for Citroën C3 i årets sesong. Ingen nordmenn deltok i Mexico.

Publisert Sist oppdatert

Før den avsluttende Power Stage så Meeke ut til å ha rallyet i sin hule hånd. Han ledet da med en margin på 37,2 sekunder på den firedoble verdensmesteren, Sebastien Ogier i Ford.

Men i rally er intet avgjort før bilen ruller over målrampen, noe Meeke fikk en tøff påminnelse om.

Bare 750 meter før målstreken mistet han kontrollen over bilen, traff en tilskuerbil og dro av veien.

– Jeg traff en dump etter en rask høyresving, og kunne godt ha endt rallyet der og da, sier Meeke.

– Jeg var desperat etter å finne en vei ut av parkeringsplassen, og heldigvis fant vi en åpning. Det var virkelig flaks, sier den britiske Citroën-føreren som heldigvis hadde marginene på sin side denne gangen.

Han tapte drøyt 20 sekunder på episoden, men vant til slutt Rally Mexico 13,8 sekunder foran Ogier og 59,7 sekunder foran Hyundai-fører Thierry Neuville.

På de neste plassene fulgte Ott Tänak (Ford), Hayden Paddon (Hyundai), Jari-Matti Latvala (Toyota), Juha Hänninen (Toyota) og Dani Sordo (Hyundai).

WRC2-klassen ble vunnet av Pontus Tidemand i Skoda foran Eric Camilli i Ford.

Ingen nordmenn deltok i Mexico, men når vi kommer til neste VM-runde på Korsika er etter planen både Mads Østberg og Andreas Mikkelsen på plass – Andreas med ny gjesteopptreden for Skoda og mads i sin Ford Fiesta WRC.

I VW-sammendraget leder Ogier med 66 poeng foran Latvala (58) og Tänak (48).