Porsche : Seier og andreplass for Dennis Olsen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
17 bilder i galleri
Seier og andreplass for Dennis Olsen
Dennis Olsen økte ledelsen i Porsche Carrera Cup Deutschland etter to nye fantastiske løp på Norisring i helgen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Dennis har vært rask hele helgen og sikret seg pole position til begge løpene i lørdagens kvalifisering. I den meget tette kvalifiseringen sikret britiske Nick Yelloly seg andre startspor i begge løpene.

I lørdagens løp hadde ikke Dennis en helt perfekt start, og ettersom pole position var plassert til høyre i banen, mens første sving går til venstre, så klarte Nick Yelloly å lure seg forbi.

Olsen jaget Yelloly gjennom den trange gatebanen i hele løpet, men Yelloly gjorde ingen feil og 21-åringen fra Våler i Østfold måtte ta til takke med en andreplass. På runde 18 kjørte de to side om side over startlangsiden, men briten forsvarte seg mesterlig.

– Jeg kunne ha kjørt fortere enn Yelloly, men jeg kom meg ikke forbi. Jeg var nære et par ganger, men det er vanskelig å kjøre forbi på en gatebane som Norisring.

I søndagens løp fikk Dennis en perfekt start og gikk direkte i ledelsen. Etter dette var han aldri truet, og han vant til slutt løpet med hele 4,5 sekunder – noe som er en stor margin i Porsche Cup.

Michael Ammermüller, som leder Porsche Supercup foran Dennis Olsen, og som lå på en andreplass i det tyske mesterskapet foran dette løpet, måtte bryte. Dermed er det nå Nick Yelloly som ligger på andreplass i mesterskapet bak Dennis.

Team Norway-føreren økte ledelsen i mesterskapet med helgens plasseringer, og har nå en margin på 31 poeng til Nick Yelloly etter 8 av sesongens 14 løp hvor Dennis kan se tilbake på fem seire og ytterligere to pallplasser.

– Dette har vært en fantastisk helg. Jeg følte fra første meter at jeg var raskest, og det resulterte også i pole position i begge løpene, forteller Dennis Olsen.

Nå blir det et par dager hjemme i Våler for Porsche Junior-føreren, før det er klart for Porsche Supercup på Red Bull Ring neste helg. Dennis kjørte nylig inn til seier på Red Bull Ring i det tyske mesterskapet, og håper på seier også i Porsche Supercup.

– Jeg er i flytsonen om dagen, og de tøffeste konkurrentene i Porsche Supercup slår jeg i det tyske mesterskapet. Da bør det være mulig å slå dem i Porsche Supercup også, avslutter Dennis Olsen.

Norske Marius Nakken som kjører sin første sesong i den tyske Porsche-serien tok en 14. plass lørdag og ble disket i søndagens løp.

Poengstilling Porsche Carrerea Cup Deutschland

1. Dennis Olsen (N) 161

2. Nick Yelloly (GB) 130

3. Christopher Zöchling (ØST) 108

4. Michael Ammermüller (TYS) 88

---

12. Marius Nakken (N) 32

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: