Grøndal til topps i tysk rally - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Grøndal til topps i tysk rally
Drammenseren Anders Grøndal vant det tyske Lausitz Rally sammen med kartleser Roger Eilertsen i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline etter en spennende duell med den syv ganger tyske mester Matthias Kahle.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det var hele 88 biler fra 10 nasjoner som stilte til start i det populære Lausitz Rally som hadde 20 års jubileum. Og det var hele 13 R5-biler med i toppklassen hvor Anders og Roger kjører.

På forhånd var Anders og Kahle storfavoritter. Grøndal hadde tre totalseiere i dette rallyet, mens Kahle hadde fire før løpet. I fjor mistet Anders seieren til nettopp Kahle da han måtte bryte fra ledelse grunnet tekniske problemer.

Alt var klart for ny duell, og allerede på første fartsetappe i mørket fredag kveld var de to duellantene i en egen klasse og distanserte resten av startfeltet. Det var Kahle som tok ledelsen, men Anders slo tilbake.

Inn til første service ledet nordmannen med ett tidel på tyskeren. Fighten fortsatte på de to neste prøvene hvor de vant en hver. Men Anders kunne gå til sengs fredag kveld med en ledelse på 1,2 sekunder.

På lørdag fortsatte de to kampen om seieren. Anders beholdt ledelsen etter SS 5, men på SS 6 slo Kahle til igjen og gikk opp i ledelsen.

Grøndal vant de to neste etappene, men allikevel ledet Kahle inn til service. Marginen var imidlertid nå krympet til ett tidel! Kahle vant SS 9 med 3 tideler og ledet med 4 tiendeler før de 3 siste fartsetappene hvor igjen mørket senket seg.

Nå satt Anders inn et «vinn eller forsvinn»-tempo og vant alle de tre siste etappene og knuste sin tyske rival som fant ut at han måtte safe inn annenplassen. Det ble hele 22 sekunders margin i favør nordmannen til slutt.

Grøndal er nå mestvinnende fører i Lausitz Rally med fire totalseiere, det samme som Kahle. Men i antall fartsetappe-seiere er nordmannen overlegen.

Dette var sesongens siste rally for teamet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: