Volkswagen Polo: Volskwagen viser R5 rallybil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img
1 bilder i galleri
Volskwagen viser R5 rallybil
Nå har Volkswagen straks klar et nytt tilbud til rallyentusiaster.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Skoda har dominert den nest høyeste divisjonen i Rally-VM, WRC2-klassen med biler som følger FIAs R5-standard. De sikret seg VM-tittelen for konstruktører, og svenske Pontus Tidemand, med sterke norske relasjoner, kan smykke seg med VM-tittelen i WRC2.

Den tøffeste utfordreren har vært Ford, men fra neste år kommer en ny utfordrer som kan bli meget tøff.

Volkswagen dominerte jo WRC de fire årene de var med, og det ligger nok mye ekspertise utviklet derfra i den nye R5-bilen.

Foreløpig er det sparsomt med detaljer, men Volkswagen Motorsport har sluppet denne første skissen og antyder at rallybilen med 270 hester skal være leveringsklar i andre halvår 2018.  

Polo GTI R5 er basert på sjette generasjon Polo som lanseres i disse dager

Som produksjonsmodellen av Polo GTI som er på markedet innen årets utløp, har også rallybilen en firesylindret turbo bensinmotor med direkteinnsprøyting.

I tillegg har den firehjulsdrift, sekvensiell femtrinns girkasse og en sikkerhetspakke som tilfredsstiller kravene fra det internasjonale bilsportforbundet FIA.

Biler som følger R5-standarden kan delta i alt fra nasjonale og regionale mesterskap til VM, og er derfor regnet som et springbrett til toppnivået i WRC.

For Volkswagen Motorsport innebærer lanseringen at Polo GTI R5 at de dobler sitt utvalg. Fra før har de Golf GTI TCR som gjør det meget bra innen internasjonal racing.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: