Peugeot : Følger i foreldrenes fotspor - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Følger i foreldrenes fotspor
Han har allerede vist seg frem ved flere anledninger. Nå får Oliver Solberg hjelp av bilimportør Bertel O. Steen til å satse videre.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Eplet faller ikke langt fra stammen – Oliver Solberg, sønn av Petter og Pernilla, har bokstavelig talt fått det inn med morsmelken, for Pernilla var selv en meget habil rallyfører da hun møtte Petter. Fra Oliver var ganske liten har han vært med på rallyløp jorda rundt.

Og suksessen har ikke uteblitt – 16-åringen har allerede levert internasjonale topprestasjoner både i rally og rallycross.

Bertel O. Steen ønsker å ta del i den videre utviklingen av Oliver og overleverte torsdag en flunkende ny Peugeot 208 R2 løpsbil til det svensk-norske supertalentet. De har jo tidligere samarbeidet nært med Petter frem til han skiftet til Volkswagen foran 2017-sesongen.

Oliver Solberg anses for å være en av verdens beste førere i sin årsklasse, og han er allerede en etablert utøver.

I 2017 vant 16-åringen to løp i RallyX Nordic og sølvmedalje sammenlagt i Supercars-klassen. Oliver kjørte rally på dispensasjon i det nasjonale mesterskapet i Latvia i inneværende sesong.

Han fortsetter satsningen i Latvia også neste sesong, men ønsker i tillegg å kjøre løp i andre land som tillater dette for 16-åringer.

Bertel O. Steen ønsker å bistå i utviklingen av Oliver som sportsutøver, og ser flere muligheter i et slikt samarbeid.

– I en alder av 16 år høster Oliver allerede stor anerkjennelse, og er en utøver som vil sette preg på bilsporten fremover. Med denne avtalen får Bertel O. Steen mulighet til å knytte et tett samarbeid med Oliver og teamet hans, der konsernets fremtidssatsing, utvikling av talenter og våre lærlinger vil stå sentralt for oss, sier konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen AS.

Bertel O. Steen AS/PSA Norge bidrar blant annet med en Peugeot 208 R2 rallybil. Denne ble overrakt Oliver på konsernets hovedkontor torsdag.

Foruten hovedpersonen selv, kartleser Veronica Gulbæk Engan og Olivers foreldre Petter og Pernilla Solberg, var konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen AS og direktør Thorbjørn Myrhaug i PSA Norge (Peugeot, Citroën og DS) til stede.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier Oliver Solberg.

– Å disponere sin egen rallybil blir spesielt og utrolig gøy. Det er moro at et stort bilkonsern som Bertel O. Steen har tro på meg. Jeg kan knapt vente med å ta bilen i bruk og gleder meg til 2018-sesongen, sier han.

Rallybilen til Oliver Solberg er en splitter ny Peugeot 208 R2, levert fra Peugeot Sport i Frankrike. Bilen har en 1,6-liters motor med 185 hestekrefter koblet til en femtrinns sekvensiell girkasse og har hydraulisk servostyring som gir god presisjon og tilbakemelding.

Bilen leveres med full dele- og supportpakke som blant annet gjør det mulig å finjustere den til Olivers kjørestil, og ikke minst konvertere den mellom grus- og asfaltoppsett.

– Dekoren til bilen har Oliver selv stått for. Vi synes bilen er blitt ordentlig tøff, sier Maarud.

Oliver er opprømt både over samarbeidsavtalen og bilen.

– Det er morsomt å få denne sjansen. Med bil og finansiell støtte blir alt litt mer ordentlig. Nå kan jeg virkelig satse, sier Oliver Solberg. Han er godt fornøyd med sin nye Peugeot 208, som nå skal klargjøres til første løp på nyåret.

Avtalen mellom Oliver Solberg og Bertel O. Steen ble formelt signert i oktober og strekker seg frem til utgangen av 2019.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: