Skoda : Skoda feirer rally-suksess - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Skoda feirer rally-suksess
En spesialmodell for å feire rallysuksess er kanskje ikke så uvanlig. Men å sette en av rallybilene inn i taxi-trafikken, med en av fabrikførerne bak rattet, er ikke hver dag. Skoda gjorde det, i Praha.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Skoda har nettopp lansert en spesialversjon av Fabia. Du vil kjenne den på den Candy-hvite karosserifargen med det svarte taket og de tre-fargede 17 tommers lettmetallhjulene der Skodas rally-grønne er et skikkelig innslag.

Under panseret finner du blant annet 125 hester fra 1,4 TSI motoren, DSG-kassen og sports-fjæring.

Spesialversjonen er stinn av utstyr også, og har mengder av referanser til Fabia R5, WRC 2 2017-mesteren.

Men siden Norge er et av de markeder som får tilgang på noen av de 1200 spesialutgavene som skal bygges, går jeg ut fra at din nærmeste forhandler har alle informasjoner.

Du kunne imidlertid kommet rallysuksessen enda nærmere i Praha på lille juleaften.

Da kjørte Jan Kopecky, fabrikk-fører, en R5 som taxi i hovedstaden. Han fraktet 23 personer til sammen 165 kilometer – på en måte som sømmer seg taxiførere i tett trafikkerte storbyer.

Selve turen var ikke den eneste prøven passasjerene ble satt på. Hardt fastspent i kartlesersetet måtte de selv lese noter eller prøve å finne ut hvordan man slo på vindusviskerne.

Det viste seg at 290 hester og firehjulsdrift passet bra til Prahas gater. I hvert fall var det ingen av passasjerene som trengte syke-posen.

Samtidig benyttet forresten Skoda anledningen til å presentere neste års R5 i ny dekor. Rødt og blått skal nemlig brukes for å feire at i 2018 er det er 100 år siden Tsjekkoslovakia ble selvstendig.

Fargene passer jo også bra med de norske innslagene i teamet.

Verdensmester i WRC2-klassen, svenske Pontus Tidemand er stesønn av Henning Solberg og kjører for norske Even Management sammen med kartleser Jonas Andersson som i en årrekke leste noter for Mads Østberg.

Og så har vi vår ferskeste fabrikkfører, Ole Christian Veiby, som sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen også representerer Norge og Even Management.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: