Kia : Kia viser todelt konsept - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Kia viser todelt konsept
Kia skal stille ut en konseptbil på den store elektronikkmessen CES som åpner i Las Vegas 8. januar. Her vises både nær og fjern fremtid.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Kia gir ingen detaljer om selve bilen, annet enn at den er el-drevet, og representerer neste steg i merkets pågående reise mot elektrifisering. Selv om bildene er mørke, avslører de at konseptet er basert på Niro.

Og da blir jo det hele litt mer interessant, for Niro er så langt lansert i to hybrid-utførelser  – med og uten ladekabel. Og vi vet at en tredje utgave er på trappene, en ren elbil.

Kia Niro deler plattform og det meste av innmaten med Hyundai Ioniq, og vi vet et denne er blant elbilene på markedet med lengste rekkevidde, i alle fall så lenge vi befinner oss på et prisnivå som er oppnåelig for folk flest. En kompakt el-SUV kan utvilsomt bli en hit i Norge.

TEST: De nye folkebilene

Men påskuddet for Kia til å stille ut denne bilen på verdens største elektronikkmesse, og ikke på en bilutstilling, er for å vise noe av den fremtidsteknologien de jobber med.

Ifølge en forhåndsmelding inneholder konseptet en meget avansert «human-machine-interface» (HMI) og et avansert «bevegelses-grafisk» lys-system. Og selvsagt får vi et gløtt av fremtidens autonome teknologi.

I tillegg til konseptbilen skal Kia vise tre interaktive cockpiter med eksempler på hvordan de skal fase inn ny teknologi som skal forbedre kommunikasjonen mellom passasjerer og kjøretøy.

Dette inkluderer nye, avansert HMI-funksjoner og det de betegner som «verdens første in-car 5G oppkobling». 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: