Sigdalsrally første NM-runde - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Sigdalsrally første NM-runde
Førstkommende lørdag kjøres årets rallysesong i gang. På snødekte, flotte vinterveier i Buskerud innledes årets norgesmesterskap med Sigdalsrally.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Rundt 80 biler stiller til start i Sigdalsrally, og med godt vintervær så langt i år mangler det hverken snø, brøytekanter eller issåle på veiene, meldes det fra Sigdal.

I tillegg til førerne som skal kjempe om NM-poeng, stiller også VM-fører Mads Østberg i sin Ford Focus WRC. Han lader opp til Rally Sweden der han skal kjøre for Citroëns fabrikkteam sammen med kartleser Torstein Eriksen.

Det er NMK Modum & Sigdal som er arrangør av NM-åpningen i år som i fjor. Det er 22. gang Sigdalsrally arrangeres siden det ble kjørt for første gang i 1995.

Løpet har start, mål og base på Nerstad skole og samfunnshus, og totalt skal det kjøres åtte fartsetapper. Blant annet kjøres den kjente og kjære etappen Letmolia på 9,61 km to ganger. Det er meldt godt med minusgrader på lørdag så temperaturen vil gi en god vinterfølelse.

Som i fjor skal det kåres fire norgesmestre i rally. Det er seks NM-runder i årets sesong. Tre på vinterføre og tre på barmark. NM-finalen er Rally Hedemarken i september.

I NM-klassen for de firehjulsdrevne internasjonale bilene, stiller Anders Grøndal (bildet) fra Asker og Bærum Motorsport som en av favorittene. Han ble norgesmester senest i 2016, og han kjører også i år sin Ford Fiesta R5, med Roger Eilertsen i kartleserstolen. De to vant Romjulsrally på Elverum, og virker å være godt forberedt.

Han utfordres i første omgang av Marius Aasen fra Asker og Bærum Motorsport, også han i Ford Fiesta R5. Aasen har med seg kona Marlene Engan Aasen som kartleser denne gangen.

En joker i denne NM-klassen kan Oscar Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold bli. Han tok NM-sølv i 2016 i en Subaru, men lørdag stiller han i en Skoda Fabia R5.

Fjorårets norgesmester Eyvind Brynildsen ser ikke ut til å komme til start i Sigdalsrally. Heller ikke sølvvinner Ole Chr. Veiby og bronsevinner Frank Tore Larsen. De satser alle internasjonalt i årets sesong.

De norske NM-førerne utfordres av et par utenlandske innslag i Sigdalsrally. Russiske Nikolay Gryazin stiller i en Skoda Fabia R5. I samme type bil stiller svenske Mattias Jirvelius.

Førerne med de raskeste bilene utfordres også av Mads Østberg i Ford Fiesta WRC, mens evigunge Henning Solberg også kan komme til å blande seg inn i teten.

Henning, som var norgesmester fem ganger på rad fra 1999, stiller på lørdag i en Mitsubishi Lancer, med Cato Menkerud i kartleserstolen. De to er også påmeldt i VM-løpet Rally Sweden i februar i en Ford Fiesta WRC.

Østberg og Solberg kjører begge biler som ikke inngår i NM.

Sigdalsrally har sin base, serviceplass, start og målgang ved Nerstad skole/samfunnshus på Prestfoss. De åtte fartsetappene er dels nye og dels velkjente for de fleste førerne.

Det er spesielt tilrettelagt med parkering for publikum i Bingen, Letmolia (SS 3/8), Lyngdal (SS 1/6) med egen gangvei ned til målområdet samt, Grønnbu (SS 2/7). Rallyradio under hele løpet kan høres på Rally Modums frekvens på FM-båndet eller på nett, www.skruvatrallyradio.no 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: