Russisk seier i Sigdalsrally - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Russisk seier i Sigdalsrally
Det var en russer som gikk til topps i årets Sigdalsrally. Teamet fra øst kan glede seg over seieren, men noen NM-poeng fikk de ikke – de er forbeholdt deltakere med norsk lisens.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Nikolay Gryazin og kartleser Yaroslav Fedorov fra Russland var raskest i Sigdal lørdag. De kjører en Skoda Fabia R5 i klassen for internasjonale biler med firehjulsdrift.

Gryazin er ingen hvem som helst, han har mye erfaring fra internasjonale løp. Og i Sigdal var han hele 59 sekunder foran nestemann i mål.

Full poengpott til Anders Grøndal
Nummer to i klassen for de raskeste bilene ble Anders Grøndal (bildet) og kartleser Roger Eilertsen fra Asker og Bærum Motorsport i en Ford Fiesta R5.

De ble utfordret av Marius Aasen og kona Marlene Engan Aasen, også de i en Ford Fiesta R5. Aasen kom meget godt i gang, og etter den fjerde etappen lå de på en imponerende andreplass.

Dessverre for ekteparet måtte de bryte med tekniske problemer på den neste prøven. Dermed kunne Norgesmesteren fra 2016 høste full poengpott.

Henning Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold stilte til start og ble nummer tre sammen med kartleser Cato Menkerud.

Henning stilte i klassen utenfor NM med en Mitsubishi WRC. Dermed var det Hennings sønn, Oscar Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold og kartleser Øyvind Bæckstrøm, som kunne høste nest mest NM-poeng med sin Skoda Fabia R5.

Mads Østberg fra Asker og Bærum Motorsport stilte også til start for å få kjøretrening før VM-runden i Sverige. Sammen med kartleser Torstein Eriksen fra arrangørklubben NMK Modum & Sigdal ledet han løpet til og med den femte fartsprøven. Deretter måtte de bryte på grunn av tekniske problemer.

Mannefall
I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler var brødrene Lars Martin og Mads Ola Stensbøl fra KNA Kongsvinger raskest i sin Renault Twingo R2. Regjerende norgesmester, Morten Storsveen, med kona Merete som kartleser, var ute av veien to ganger før de måtte bryte med tekniske problemer.

Fjorårets sølvvinner, Sverre Håkon Frøslid fra NMK Fluberg, måtte også bryte løpet. Dermed har Stensbøl fått et godt forsprang på sine tøffeste konkurrenter i årets mesterskap.

Nummer to i klassen ble engelskmennene Tom Williams og Phil Hall. De kjører utenfor NM-konkurransen.

Nummer tre ble Christoffer Pedersen fra Asker og Bærum Motorsport. Han kjører en Ford Fiesta og hadde med Morten og Merete Storsveens datter, Anniken Storsveen, som kartleser.

Anders Kjær raskest
Etter mye stang ut skulle det endelig lykkes for Anders Kjær fra NMK Larvik og Gøril Undebakke fra NMK Nore & Uvdal. De imponerte da de kjørte inn til en sjetteplass totalt med sin nasjonale tohjulsdrevne Golf 2 GTI. Dermed slo de også de nasjonale bilene med firehjulstrekk.

Nummer to i klassen ble svenskene Kristian Johansson og Fredrik Livh, også de i en VW Golf. De var 23 sekunder bak nordmennene i mål.

Nummer tre ble Jan Egil Halland og Anders Nygård fra NMK Nore & Uvdal i BMW M3. Det var kun fire sekunder ned til Tom Kristian Lien fra NMK Modum & Sigdal. Han hadde med seg regjerende norgesmester i kartlesing, Trond-Håvard Østheim fra NMK Hadeland. I likhet med Kjær og Johansson kjørte også de en VW Golf.

Favorittseier
Ikke uventet ble det seier til Kenneth Johnsrød og Eirik Borge fra Asker & Bærum Motorsport i klassen for nasjonale biler med firehjulstrekk. I år som i fjor kjører Johnsrød en Mitsubishi Evo IX.

Det meste stemte, og i mål skilte det snaue to minutter ned til nestemann på lista, Tony Caspersen og Kjell Pettersen fra henholdsvis NMK Aurskog Høland og Asker & Bærum Motorsport i Subaru Impreza.

25 sekunder bak Caspersen kom Mats Lysen fra KNA Solør sammen med søsteren Lena Lysen fra NMK Elverum i en Mitsubishi EVO 6.

Topp 10 Sigdalsrally 2018

1. Nikolay Gryazin / Yaroslav Fedorov, SRT Team, Skodia Fabia R5

2. Anders Grøndal / Roger Eilertsen, Asker & Bærum Motorsport, Ford Fiesta R5 +0.59,1

3. Henning Solberg / Cato Menkerud, KNA Indre Ytre Østfold, Mitsubishi WRC +1.35,00

4. Oscar Solberg / Øyvind Bæckstrøm, KNA Indre Ytre Østfold/NMK Gardermoen, Skoda Fabia R5 +1.42,00 

5. Mattias Jirvelius / Erik Gustafsson, SMK Örebro/SMK Linde, Skoda Fabia R5 +2.50,1

6. Anders Kjær / Gøril Undebakke, NMK Larvik/ NMK Nore & Uvdal, Golf 2 GTI +4.04,2

7. Oddbjørn Røed / Haakon Sande, NMK Sandefjord/NMK Tønsberg, Ford Fiesta R5 +4.26,4

8. Kristian Johansson / Fredrik Livh, Kinds MK/ Laxå MK, VW Golf IV +4.27,4

9. Christian August Selmer / Frank Tore Larsen, Asker & Bærum Motorsport/ NMK Modum & Sigdal,  Ford Fiesta R5 +4.59,9

10. Martin Nygård / Tina Olsen, KNA Kongsvinger, Subaru +5.12,1

Totalviinnere av Sigdalsrally var Nikolay Gryazin og kartleser Yaroslav Fedorov fra Russland

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: