Volvo V60: Her kommer nye V60 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Her kommer nye V60
SPIONBILDER: Selv om det har kommet nye Volvoer over en lav sko de siste årene, er det enda flere modeller under utvikling. Her kan vi for første gang presentere en godt innpakket V60.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

SUV-er er av naturlige årsaker prioritert hos Volvo – det er jo de som står for det største volumet. Derfor startet den store fornyelsen med XC90 før S90, V90 og V90 Cross Country fulgte.

Les også: Generasjonsskiftet der nye V90 møter V70

I fjor kom Volvos bestselger, XC60 i helt ny innpakning, og nå er det duket for V- og S-modellene også.

Ifølge de offisielle informasjoner vi har innhentet fra den norske Volvo-organisasjonen er det V60 som ligger fremst i køen – den skal på markedet i september.

S60 og V60 Cross Country vet vi foreløpig ikke noen sikkert om, men svenske Teknikens Värld skrev i høst at disse ligger foran V60 i køen og at de skal vises allerede på Genève-utstillingen i mars.

Jeg har min tvil. Det eneste vi vet med sikkerhet er at nye V60 skal vises på et arrangement i Stockholm om en snau måned – der skal vi nemlig være til stede. Og da skal du selvsagt få vite alt som er verd å vite om nykommeren.

Siden V90 vokste betydelig sammenlignet med V70, er det forventet at også V60 blir større enn dagens modell. Teknikens Värld antyder en lengde på rundt 475 cm – i så fall betyr det at den strekkes med rundt 12 centimeter.

Våre svensker kolleger skriver også at nye V60 er tydelig inspirert av Concept Estate som ble vist i på Genève-utstillingen i 2014 som det tredje av en serie konsepter fra Volvo. Selvsagt med fire dører i stedet for de to på konseptbilen.

V60, og resten av 60-familien, skal bygges på samme plattform (SPA) som XC60 og 90-serien. Den vil også benytte de samme drivlinjene, så en ladbar hybrid kommer trolig raskt på programmet.

Når den nye 60-serien er på plass er det kun 40-familien som gjenstår før Volvo har fornyet hele programmet sitt.

XC40 er allerede på plass, men det kommer også en ny V40 og kanskje enda flere varianter basert på den kompakte CMA-plattformen som er klar for både hybride og rent elektriske drivlinjer.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: