Volkswagen : VW har en ny I.D. - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
VW har en ny I.D.
Vi får stadig smakebiter på hvordan Volkswagen ser for ser fremtiden. Til Genève tar de med seg I.D. Vizzion.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Etter å ha presentert flere av de helelektriske bilene i den nye I.D.-familien, viser Volkswagen nå frem en fullstendig selvkjørende konseptbil.

Første gang vi støtte på I.D. var på Paris-utstillingen i 2016. Siden har vi møtt både I.D. Buzz  og I.D. Crozz  , men i Genève er det altså klart for en luksuriøs sedan.

Volkswagen forteller at de jobber hardt med å videreutvikle moderne biler på alle områder, og målet er klart: Å ta i bruk innovativ teknologi for å gjøre biler renere og sikrere samt mye mer brukervennlige og komfortable.

«Med dette på plass vil bilen bli en enda viktigere brikke i fremtidens mobilitetslandskap, og bilbruk vil også bli tilgjengelig for grupper som ikke kan kjøre i dag – for eksempel på grunn av alderen,» sier de i en pressemelding.

Les også: Volkswagens fremtid, med taushetsplikt

Konseptbilen I.D. VIZZION er den fjerde modellen i I.D.-familien – en premium sedan med avanserte egenskaper som gjør den selvkjørende.

På innsiden av I.D. VIZZION har designerne systematisk utnyttet mulighetene den selvkjørende teknologien gir. Her finner du verken ratt eller pedaler eller andre unødvendige betjeningsorganer.

Konseptbilen kjører, styrer og navigerer helt automatisk i trafikken, og gir dermed alle om bord muligheten til å bruke tiden underveis som de selv vil.

En virtuell assistent, som passasjerene kan kommunisere med ved hjelp av både tale og bevegelseskontroll, kjenner hver av passasjerenes personlige preferanser og tilpasser seg til dem automatisk.

Den 5,11 meter lange bilen har en total effekt på 225 kW (306 hk) og en toppfart på 180 km/t.

Li-ion-batteriene har en kapasitet på 111 kWh – nok til en rekkevidde på inntil 665 kilometer. De to elmotorene, én på hver aksel, samarbeider for å sikre maksimal effektivitet og sikkerhet i alle situasjoner.

Med I.D. VIZZION ønsker VW å signalisere hvilket potensiale som ligger i deres heleelektriske arkitektur, kalt MEB.

MEB er den teknologiske ryggraden i fremtidens elektriske modeller fra Volkswagen, og vil gjøre det mulig å tilby biler med lang rekkevidde og god plass til fornuftig pris.

Innen 2025 planlegger Volkswagen å lansere mer enn 20 elektriske modeller, og det vil starte med kompaktbilen I.D. i 2020 – før den elektriske SUV-en I.D. CROZZ og minibussen I.D. BUZZ følger like etter.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: