Audi : Audi hiver seg på trenden - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Audi hiver seg på trenden
SPIONBILDER: Det er ikke gjort over natten å komme opp med en ny bilmodell, men nå svarer endelig Audi på tiltale fra BMW og Mercedes, ti år etter at BMW startet trenden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det er faktisk så mye som ti år siden BMW lanserte første generasjon X6. De fikk være alene i denne snodige nisjen en årrekke før Mercedes kom med sitt tilsvar gjennom GLE Coupé i 2015

Og først nå følger Audi etter. Vi fikk en blå forsmak på Detroit-utstillingen i fjor, og deretter en knallgul oppfølger i Genève

Informasjonen vi har går på at bilen skal i salg i siste kvartal 2018, men det er ikke umulig at vi får se den som produksjonsmodell allerede på Genève-utstillingen i begynnelsen av mars.

Her har i alle fall våre fotografer kommet over en nærmest umaskert bil under testing i Spania, og den viser at Q8 har fått med seg mye fra konseptbilene.

Den sportslige Q8 vil dele plattform og komponenter med Q7 som allerede er godt etablert i markedet. Så godt at den ifølge OFV var tredje mest solgte Audi-modell i Norge i 2017 med hele 1259 eksemplarer – hvorav 1210 ladbare hybrider med betegnelse e-tron.

Vi kan nok regne med at det kommer en ladbar Q8 også, men det vil også komme kraftige alternativer med bensin- og dieselmotor. Både S- og RS-varianter er sannsynlige i fremtiden.

Q8 får et noe mer kompakt fotavtrykk enn Q7, men på tross av den coupé-aktige taklinjen antyder Audi et rommelig interiør med «fire likeverdig komfortable seter».

Våre venner i Automedia har laget datamanipulasjoner av Q8 slik de forventer at den vil se ut, og de har også manipulert frem en RS-utgave. Den vil bli en diekte konkurrent til M-utgaven fra BMW og AMG-ene fra Mercedes. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: