Ja takk, begge deler! - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ja takk, begge deler!
Oliver Solberg skal bli verdensmester i rally, akkurat som pappa Petter. Men han tar seg tid til litt andre aktiviteter også, så lenge det går unna.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Olivers sportslige hovedmål for 2018 er å vinne sin klasse i det baltiske rallymesterskapet, men han satser i tillegg på seier i det nordiske mesterskapet i rallycross – RallyX Nordic.

I fjor ble han tidenes yngste Supercar-fører i en alder av 15 år og 7 måneder da han kjørte inn til nordisk-sølv etter blant annet to enkeltseirer i RallyX Nordic.

Med ett års erfaring i gassfoten høyner Solberg jr. ambisjonene og satser på å kjempe om gullet denne gang. Oliver kjører videre med Petters tidligere VM-gullbil (2015), driftet av familiens PSRX-team og med full støtte av både foreldre og besteforeldre.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake i RallyX Nordic. Det er utrolig gøy å konkurrere med en så rå bil. Mesterskapet blir bedre enn noen gang med runder i Sverige, Norge, Finland og Danmark, og nivået på konkurransen er veldig høyt, sier Oliver.

– Uten sponsorene mine, ville dette ikke vært mulig, og jeg er veldig takknemlig for deres støtte. De kjenner meg, drømmene mine, og de har tro på meg. Det betyr alt, og jeg er heldig som får jobbe med sponsorer som forstår meg og støtter planen min for å skaffe erfaring fra rallycross og bringe det videre inn i en framtid sammen.

Pappa Petter Solberg har tre VM-titler – først som verdens beste rallyfører i 2003, i tillegg til gull i rallycross-VM i 2014 og 2015.

Nordisk-serien Oliver skal kjøre er to nivåer under VM, men nivået på diskusjonene rundt middagsbordet er intense og på øvre plan.

– Begge hater vi å tape, så det er fantastisk når vi lykkes samme helg. Men møtes vi begge hjemme etter en dårlig løpshelg, kan det bli tøft for mamma. Jeg er heldig som har slik støtte fra foreldrene og familien min. De forstår konkurranseformatene, og bilsport flyter i familieblodet, slår Oliver fast.

–  Jeg står foran et viktig år. Førsteprioritet er studiene i Le Mans, Frankrike sammen med rallysatsningen med min Bertel O. Steen Peugeot 208 R2 i Latvia og Estland. Nå kommer RallyX Nordic i tillegg. Jeg gleder meg stort til sesongen som kommer!

Til daglig går Oliver på en unik skole – et gymnas plassert på racerbanen ved Le Mans der han utdanner seg til racerfører.

Du kan lese en stor reportasje om Oliver i bladet Bil nummer 5-2018 som du finner i bladkiosken.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: