Norges raskeste landslag - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
Norges raskeste landslag
Unge norske bilsportutøvere hevder seg bedre enn noen gang internasjonalt. 30 av dem har i år fått plass på Norges Bilsportforbunds to landslag – «Norges raskeste landslag».
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Norske bilsportsutøvere hevder seg i toppen internasjonalt i flere grener for tiden. Aldri har bredden blant de beste vært større, og de fleste har valgt å være en del av «Norges raskeste landslag».

Elitesatsingen til Bilsportforbundet har gjennom de seks siste årene vært organisert med noen forskjellige modeller. I år er 15 førere samlet i Team Norway Junior Team, mens ytterligere 15 førere har fått plass i Team Norway National Team.

Utøverne vil ha tilgang på et bredt fagkompetanseapparat, som egen trener og motivator samt oppfølging før, under og etter viktige konkurranser. I tillegg arrangeres det samlinger med interessante temaer hvor eliteutøverne trener og er sammen med breddeutøverne.

Felles for alle aktiviteter at utøverne skal gjøre hverandre gode – blant annet ved at de eldste tar vare på de yngste i en mentorrolle.

Fredrik Brenna Lund er landslagstrener, mens Holm Jacob Matheson er NBFs sportssjef med ansvar for både Team Norway og den generelle talentutviklingen i regi av Bilsportforbundet.

På Team Norway National Team er det flere rutinerte etablerte førere, som VM-fører i rallycross Andreas Bakkerud, VM-førerne i rally Mads Østberg og Ole Christian Veiby, tidligere verdensmester i drifting Fredric Aasbø og racingfører Dennis Olsen som er fabrikkfører for Porsche, blant andre.

I tillegg det store unge stjerneskuddet i norsk bilsport, Dennis Hauger, som er i full gang med sin første sesong som formel-fører i det britiske F4-mesterskapet.

På Team Norway Junior Team er det 15 spennende unge talenter. De spenner fra 12 år gamle Martinius Stenshorne, som allerede har kjørt inn til imponerende triumfer i internasjonal karting, til Espen Isaksætre som kjører EM i rallycross.

På Junior-laget er det også fire jenter – Julie Nataas som kjører dragracing i USA, Guro Majormoen som kjører rallycross, Jenny Susann Jakobsen som kjører karting på høyt internasjonalt nivå og Thea Olsen som kjører racing.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: