Grøndal til topps - 60 år etter farfar - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Grøndal til topps - 60 år etter farfar
Endelig skulle det lykkes for Anders Pettit Grøndal å nå helt til topps i Rally Sørland. Det skjedde på dagen 60 år etter at hans farfar sto for den samme prestasjonen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Anders har totalvunnet de fleste rally som kjøres i Norge, og flere av dem er vunnet mange ganger.

Men ett rally har manglet – Rally Sørland. Det var løpet han aller helst ville vinne siden farfar, Nils Fredrik Grøndal, vant der tre år på rad i perioden 1956, 1957 og 1958.

Anders har tatt mange klasseseiere, den første kom allerede i debuten på grus da han var18 år gammel i 2003. Den gang i en gruppe N Subaru Impreza. Men totalseier har manglet.

De siste fire årene har det blitt andreplasser totalt. Han hadde ledet løpet ti ganger, men ikke lykkes med å ta totalseieren.

I år var siste sjanse til jubileum da det var nøyaktig 60 år siden farfar vant siste gang.

Anders og kartleser Roger Eilertsen stilte som vanlig opp i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Nå skulle Anders vinne, og teamet la ned mye i forberedelser i forkant av løpet. Det var 72 biler til start og 8 biler i den råeste R5 klassen som er de raskeste bilene i NM.

Anders og Roger gikk tøft ut og på den første fartsetappen og slo hjemmefavoritten og tidligere norgesmester Søren Snartemo med hele 9,6 sekunder. Snartemo hadde leid inn en Skoda Fabia R5 fra verdensmester Pontus Tiedemann til løpet.

Snartemo slo tilbake og tok igjen 1,7 sekund på andre fartsetappe, men derfra og inn hadde Anders full kontroll og vant alle fartsetappene inne i skogene på Sørlandet. Inn til service etter seks fartsetapper hadde de nesten halvannet minutts ledelse.

Også etter service vant duoen den siste fartsprøven i skogen, og dermed kunne de safe inn seieren på publikumsetappen på Sørlandet Travpark foran tusenvis av tilskuere. Seiersmarginen ble etter hvert hele 1 minutt og 33,6 sekunder.

Med denne seieren trygget Anders og Roger NM ledelsen ytterligere, men sesongen er langt fra avgjort selv om det nå ser lovende ut.

Av andre lokale førere tok Tom Kristian Lien i VW Kitcar seieren i klasse 11 for nasjonale biler og en sterk syvendeplass totalt. Suksess også for Ola Fredriksen som rattet sin Volvo inn til annenplass i klasse 10 og en 11. plass totalt.

Som vanlig krevde veiene på Sørlandet mange ekvipasjer, og hele 29 biler kom ikke til mål.

Neste NM runde er Aurskog-Høland Rally den 2.juni.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: