Boble med det rare i - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Boble med det rare i
Memminger Roadster tar et klassisk Boble-skall og pakker det rundt et moderne rørramme-chassis og 2,7-liters luftkjølt bokser. Den ultimate Käfer?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Memminger er et selskap vi har vært innom før, men normalt driver de med normal restaurering og oppgradering av gamle Bobler. Dette er derimot et helt nytt prosjekt.

Den ser jo ut som en Boble, gjør den ikke? Selv om Memminger gjør ganske radikale endringer fra en tradisjonell Boble.

Bilen er bygget på et skreddersydd rørramme-chassis, med moderne hjuloppheng både foran og bak.

- Bilen heter Roadster 2.7 fordi vi har en egen 2,7-liters firesylindret motor, sier Georg Memminger, mannen bak selskapet.

Den midtmonterte motoren er naturligvis en boksermotor, men den er også luftkjølt – så Porsche-linken her er ikke så til stede som man kanskje skulle tro. 210 hestekrefter burde holde fint i den lille bilen. Memminger opplyser ikke om vekt, men ifølge Carbuzz.com veier den ikke mer enn 800 kilo!

Bilen har bare to seter, og er bare 403 centimeter lang, noen mm kortere enn en original Boble.

- Prosjektet startet med en idé om hva vi kan gjøre med en Boble ved å bruke våre egne deler, men likevel få noe til å se ut som en «riktig pakke», sier Schorsch Memminger.

Mange års erfaring med nettopp Boble-restaurering har gjort at Memminger har alle slags ettermarkedsdeler til den klassiske bilen, og Roadsteren er på en måte et «showcase» for hva de kan få til når all kunnskapen puttes inn i én pakke.

- Det handler om å videreutvikle et ikon, sier designer Philipp Eberl.

- Vi lager teknisk sett en ny bil, men med genene fra Käfer, sier Georg Memminger.

- Designen er flott, men den må også være god å kjøre. Siden dette er en moderne bil er det en bil du kan ha det veldig moro i også, sier Schorsch.

- Vi beskriver egentlig Boblas 80-årige historie i denne bilen, sier Georg.

Dette er sannsynligvis ikke en bil Memminger har tenkt å bygge mange av, men det ryktes at de ønsker å lage en begrenset produksjon av modellen, så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid dersom en Boble helt utenom det vanlige står på ønskelista.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: