Klart for femte NM-runde i rally

Alt ligger til rette for en stor rallyfest når NM-runden Aurskog-Høland Rally kjøres førstkommende lørdag. Løpet med base på Bjørkelangen er årets femte og nest siste NM-løp.

Publisert Sist oppdatert

Anders Grøndal fra Asker & Bærum Motorsport og kartleser Roger Eilertsen må finne seg i ha favorittstempel foran løpet.

Grøndal leder NM i klassen for de firehjulsdrevne bilene og har hatt god flyt denne sesongen. Han vant Aurskog-Høland Rally i 2012, og har en rekke ganger vært på pallen i løpet.

Arrangøren, NMK Aurskog-Høland, har også i år lagt basen for sitt løp til Kjelle Videgående skole på Bjørkelangen. Serviceplass er ved Biksrud Næringsområde, mens løpets 12 fartsetapper kjøres i områdene sør og nord/øst for Bjørkelangen.

For publikum blir det også en enkel tilgjengelig godbit når det kjøres en spesielt tilrettelagt etappe for publikum inne i Bjørkelangen sentrum to ganger. Det er i underkant av 100 biler som starter i NM-løpet.

Det er seks løp som inngår i norgesmesterskapet, og det kåres fire norgesmestre i rally. Aurskog-Høland Rally er årets nest siste NM-runde, mens Rally Hedemarken i september avslutter sesongen.